Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 17 321 kJ / 4 140 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 0,00 g |
| Tuky | 60,00 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 120 mg |
| Sůl | 0,30 g |
| Sacharidy | 900,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do mísy dejte bonbony marshmallow a přidejte vodu. Jsou dva způsoby, jak se marshmallow dá rozpustit: 1. ve vodní lázni, 2. v mikrovlnné troubě.
Krok 2: Pokud zvolíte mikrovlnnou troubu, tak ji nastavte na 30 sekund. Po zapípání marshmallow zamíchejte a vraťte zpět na dalších 30 sekund. Opakujte, dokud všechny bonbony nesou rozpuštěné. POZOR - velmi horké.
Krok 3: Pokud máte v plánu to dělat z celé dávky, tak doporučuji vodní lázeň. Těch bonbónů je opravdu docela dost (objemově).
Krok 4: Jakmile je marshmallow docela rozpuštěné, přisypte k němu cca 3/4 cukru a zpracujte ručním šlehačem s hnětacími nástavci.
Krok 5: Až se vám podaří zapracovat většinu z těch 3/4, tak si řádně namažte ruce IVOU - dlaně, hřbet, i mezi prsty a i místo, kde hmotu hodláte zpracovávat (např. kuchyňskou linku). Je to proto, že hmota v této fázi je velmi, velmi lepkavá.
Krok 6: Vyklopte hmotu na promaštěnou desku a začněte propracovávat ručně a zapracovávat zbylou třetinu cukru.
Krok 7: Pravidelně si řádně promazávejte ruce. Ten tuk dá hmotě vláčnost a lepší zpracovatelnost a neovlivní chuť.
Krok 8: Zapracujte veškerý cukr a veškerý tuk. Hmota má být krásně vláčná a sametová na dotek. Pokud se při natáhnutí lehce trhá, tak je moc suchá a zapracujte do ní trochu vody (přidávejte po kapkách).
Krok 9: Je lepší ji nechat přes noc odpočinout, ale dá se výborně použít ihned po udělání.
Krok 10: Používám bílé marshmallow, protože hmota zůstane krásně bílá a dá se různě barvit.
Krok 11: Uchovávejte řádně zabalené ve fólii a v sáčku - pokud možno vakuově - a ne moc na světle. Vydrží až 3 měsíce.
Krok 12: Před použitím hmotu propracujte. Pokud se zdá tuhá, tak ji dejte na chviličku do mikrovlnky povolit. 5-10 sekund stačí. Pozor, může být uprostřed velmi horká (pokud rozehříváte malé množství). Válejte na pocukrované ploše.
Zveřejněno 25. 5. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Potahovací hmota
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WQnE
Moje poznámka
Potahovací hmota
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WQnE
Nejnovější recepty
Čokoládové budino s kávovým podtónem
Přidáno před 2 hodinami
Brambory na cibulce se zelím
Přidáno před 11 hodinami
Staročeský houbový kuba
Přidáno před 13 hodinami
Vánoční roláda s čokoládovým krémem
Přidáno před 14 hodinami
Opilcův kapr
Přidáno před 18 hodinami
Vánočka 3 hodiny kynutá
Přidáno 22. 12. 2025 07:15:12
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jklůkljů
[email protected] před 9 minutami
Okoun mořský na sumahu
Kajkajak před 9 hodinami
Domácí piškoty
Marjet před 11 hodinami
Rychlá ořechová náplň do cukroví
zvon23 před 12 hodinami
Celerové karbanátky se šunkou a sýrem
Wanilor před 14 hodinami
Piškotová vosí hnízda
vladka.sme před 14 hodinami
Snadná vaječná pomazánka
Slavista62 před 14 hodinami
Jednoduchá hermelínová pomazánka
Slavista62 před 14 hodinami
Domácí šunková pěna
Slavista62 před 14 hodinami
Bramborový švýcarský salát
TondaJ před 15 hodinami
Tématické fráze:
fondan potahovaci modelovací hmota,
fondan potahovaci modelovací hmota recept,
domácí potahovací hmota na dorty,
cukrová hmota,
marschmelou,
marschmallow fondán,
recept na potahovou hmotu,
cukrová hmota k2,
výroba potahovací hmoty na dort,
cukrová hmota recept,
potahovací hmota na dorty z bonbonů,
domácí výroba potahovací hmoty na dorty,
výroba fondánové hmoty,
potahovací fondánová hmota na dorty,
bila potahovaci hmota na dorty,
hmota z marschmelou,
marshmallow hmota,
cukrová hmota na dort,
domácí potahovací hmota na dort,
hmota z marshmallow bonbonů
Suroviny:
marshmallow bonbóny,
voda,
cukr moučkový,
tuk rostlinný
Komentáře (55)