Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí s harissou a zeleninou

Hodnocení receptu je 4,9 (22×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Snadný

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 836 kJ /
439 kcal
Bílkoviny11,86 g
Tuky17,85 g
Vláknina18,73 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 638 mg
Sůl1,50 g
Sacharidy48,34 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Připravíme marinádu, kterou vymícháme z uvedených surovin. Krok 2: Kuřecí maso očistíme, nakrájíme na kousky, osolíme a promícháme s marinádou. Necháme alespoň hodinu uležet. Krok 3: Brokolici rozebereme na malé růžičky a fazolky pokrájíme. Krok 4: Na oleji rozpálíme trochu oleje, maso vyjmeme z marinády a opékáme na oleji. Krok 5: Vývar smícháme se zbytkem marinády, podlijeme jím maso a asi po pěti minutách přidáme zelené fazolky. Krok 6: Dusíme ještě asi 5 minut a nakonec přidáme brokolici. Zelenina by se nám neměla rozvařit, ale zůstat pevná. Krok 7: Dochutíme a můžeme podávat třeba s kuskusem.

Zveřejněno 29. 10. 2012

Poznámka autorky 1974andrea

K tomuto pokrmu mne částečně inspiroval recept v časopisu Apetit

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5Kxq

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5Kxq

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (23)

Katastrophe:Když se vynechala brokolice, nevadí, šla by tam třeba i cuketa apod. Mám radost, že všem chutnalo. Díky;-):-K

Neměla jsem brokolici, ale za to fazolek dost. I tak jsem se o víkendu zavděčila celé rodince - včetně přítele i babičky :)
Takže děkuji a určitě ukládám i na příště :-K

No ejhle, co na mne kouklo z náhodných, milá náhoda, už vím, co bude o víkendu, ukládám, krásné a bude dobré. :yes:

1974andrea::-D:-D nevadí.. dopadlo to nakonec kupodivu dobře na to, že jsem vařila "bajočko":-D;-)
potěšení na mé straně.. strašně dobré to je.. až budu dělat příště, ani nebudu noťas zapínat:-8:-D

rebeka::-D Chudáku, ty máš vždycky nějaký trable, když podle někoho vaříš:-D:-/. Takže sis pošmákla?;-) Já tam příště přidám taky víc té harissy, ale jenom pro sebe, manžel zas tolik ostré nemusí;-) Díky za krásné fotky:-K

Andrej, hlásím dovařeno, ochutnáno.. je to MLASK:-p:yes::yes:
ale řeknu ti, v životě jsem nevařila v takovém stresu.. vypadl mi totiž NET, takže jsem vařila zpaměti:-8, a není to s ní až tak špatné:-D:-D, ingredience na marinádu jsem si zapamatovala, ale nevěděla jsem, co s tou zeleninou.. tak jsem cuketu a oblanžírovaný květák posypala kořením Aglio a orestovala na pánvičce.. kombinace koření v marinádě je famósní;-):-p:yes::yes:
samozřejmě, že jsem té harissy dala celou sklenku.. týý jo.. má to grády:-D:-D
výborný pokrm, který mohu jen doporučit:-K
posílám díky a foto, bod už letěl dřív;-):-)

mňam - to vypadá velmi dobře:yes::-D

Jana Remkova:Dej si jenom fazolky, pokud ti ještě taky nelezou ušima:-D

Krásné jídlo. Poslední dobou jsem zanevřela na brokolici, ale 150g mne nezabije;-)

jarka skrobakova:Jaruško díky;-)

jako vždy perfektní jídelko, které bych si s chutí nandala Andry:-p:-p:-p:-p:-p:yes::yes::yes::yes::-K

Moc vám všem děkuju:-K

Tak tuhle baštu bych si dala:yes::yes:

:-p:yes: mňam, to je krása:-K

1974andrea:no právě,taky s tím bojuji;-)

Načíst další komentáře (8)

Tématické fráze:
recepty s harissou, recepty z harissy, recepty s harrisou, recept s harissou, kuřecí maso s harrisou, kureci kridla harissa, kureci maso s harisou, kuřecí kotlik apetit, kuřecí na zelenině, recept pokrm s harissou, recepty z harissy a kuřete, kuskus s harisou, harissa,kuře,recept, recept s harisou, pokrmy s harrisou, maso s řepíkatým celerem a harisou, zelené fazolky s harissou a kuskusem, harissy, zelenina s harissou, co je harissou

Suroviny:
řízky kuřecí, brokolice, fazolky zelené, vývar, med tekutý, harissa, protlak rajčatový, skořice mletá, římský kmín mletý, šťáva citronová, olej, sůl

Přidat fotografie receptu