Veka domácí na chlebíčky
Nejlepší veka na chlebíčky, jakou si můžete přát, je ta domácí. Vláčné kynuté těsto zvládne připravit s našim receptem i začátečník. Pokud chcete veku ještě chutnější, nahraďte olej máslem. Vaše chlebíčky s domácí vekou nic nepřekoná.
Suroviny pro 3 kusy
3kusy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 18 945 kJ / 4 528 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 138,00 g |
| Tuky | 93,90 g |
| Vláknina | 33,20 g |
| Cholesterol | 30 mg |
| Sodík | 8,22 g |
| Sůl | 20,50 g |
| Sacharidy | 766,10 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 4. 1. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Veka domácí na chlebíčky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ERo0
Moje poznámka
Veka domácí na chlebíčky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ERo0
Nejnovější recepty
Staročeský houbový kuba
Přidáno před 6 hodinami
Vánoční roláda s čokoládovým krémem
Přidáno před 7 hodinami
Opilcův kapr
Přidáno před 11 hodinami
Vánočka 3 hodiny kynutá
Přidáno před 18 hodinami
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 21. 12. 2025 17:52:16
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno 21. 12. 2025 11:32:02
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Okoun mořský na sumahu
Kajkajak před 2 hodinami
Domácí piškoty
Marjet před 4 hodinami
Rychlá ořechová náplň do cukroví
zvon23 před 5 hodinami
Celerové karbanátky se šunkou a sýrem
Wanilor před 7 hodinami
Piškotová vosí hnízda
vladka.sme před 7 hodinami
Snadná vaječná pomazánka
Slavista62 před 7 hodinami
Jednoduchá hermelínová pomazánka
Slavista62 před 7 hodinami
Domácí šunková pěna
Slavista62 před 7 hodinami
Bramborový švýcarský salát
TondaJ před 8 hodinami
Jemná mandlová vánočka
Dechtochema před 8 hodinami
Tématické fráze:
chlebíčková veka,
veka recept,
veka,
chlebickova veka recept,
recept na veku,
recept veka,
pečení veky,
veka z domácí pekárny,
těsto na veku,
chlebíčková veka - recept,
jak upéct veku,
recept na chlebíčkovou veku,
veky,
nejlepší veka,
recept na veky,
pečeme veku,
chlebíčková veka recepty,
veka v receptech,
veky recept,
tukova veka recept
Suroviny:
mouka hladká,
droždí,
cukr,
sůl,
olej,
mléko
Komentáře (151)
Veky tukové
Recept ještě nebyl hodnocen 4,8Me dneska stacilo si namocit jen ruce, testo jsem jimi jen potrela a znovu jsem ho hodila na 2 minuty do hnetace a pak uz bylo v pohode. Ale nekdy pridavam i lzicku vody, opravdu zalezi na te mouce. Tento recept je skutecne perfektni.
Prišiel som si sem pre radu, robil som veku z polovičnej dávky, čiže pol kila muky atd. Všetko sa pekne podarilo, nechal som cesto vykysnut takmer hodinu, rozdelil na dve časti, vyvalkal a zroloval. Potrel vodou a sup do rúry. 200 stupňov, horný aj spodný ohrev. No neviem prečo, tie moje veky mali tak polovičný objem z týchto, čo sú tu na fotkách. Za každú radu ďakujem
Pul kila mouky, 250mleka, 20 drozdi 20 cuktu 3l. Oleje. Ale je to tedy desne tuhe. Tak nevim... ma to tak byt?
Uz jsem semka davala kdysi davno fotografie (byla jsem zaregistrovana jako Mirkam), ale nemuzu si ani za nic vzpomenout na sve puvodni heslo, takze jsem se tedka zaregistrovala znovu a vkladam dalsi fotky.
Tip: nechte těsto ještě před vykynutím přes noc (nebo i 24-48 hod.) v lednici, teprve pak vytáhněte a ještě nechte dokynout. Částečná enzymatická fermentace udělá s těstem divy. Je pak mnohem lepší (možno použít u jakéhokoli těsta, u pizzy je to skoro nutností, abyste měli dobrou).
Ohledně praskání veky - možná na povrchu po dobu kynutí oschla? Já nechávám kynout vytvarované veky pod mikrotenovým přířezem a tak těsto neoschne.