Suroviny
Porce: xx
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 25 356 kJ / 6 060 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 117,87 g |
| Tuky | 294,09 g |
| Vláknina | 21,45 g |
| Cholesterol | 1,73 g |
| Sodík | 1,08 g |
| Sůl | 2,73 g |
| Sacharidy | 724,75 g |
Postup přípravy
Krok 1: Den dopředu si připravíme základ na karamelovou šlehačku. 4 polévkové lžíce upálíme na karamel (na nízkém ohni,pozvolna necháme rozpustit cukr), potom přilijeme 3 dcl mléka (pozor, všechno se nám smíchá dohromady, ale pomalu se karamel v mléce rozpustí).
Krok 2: Necháme vychladnout a do druhého dne ji necháme v lednici. Druhý den v mléce vyšleháme dvě šlehačky v prášku a máme hotovou karamelovou šlehačku.
Krok 3: Upečeme si piškot. Bílky vyšleháme na tuhý sníh,potom přidáme cukr, žloutky, kakao, trošku oleje a nakonec vmícháme mouku s práškem do pečiva. Těsto vlijeme na plech s pečícím papírem a pozvolna upečeme.
Krok 4: NÁPLŇ: Z mléka,cukru a pudinků uvaříme hustou kaši a ještě do horkého vmícháme 200g nuteli. Pořádně všechno mícháním spojíme a necháme vychladnout. Po vychladnutí do toho postupně zašleháme máslo. Pařížskou šlehačku kupuji tekutou v krabičce a jen ji pořádně vyšlehám.
Krok 5: Jakmile máme vše nachystáno,jdeme dělat hotový řez. Z piškotového těsta odstraníme papír. Na piškot naneseme 1/3 nutelového krému, uhladíme, poklademe po celé ploše bebe sušenkami, opět naneseme zbytek nutelového krému.
Krok 6: Na krém natřeme hotovou,vyšlehanou karamelovou šlehačku a nakonec na celý závěr pařížskou šlehačku a povrch posypeme nastrouhanou bílou čokoládou.
Zveřejněno 1. 11. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vynikající nutelové řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VnyB
Moje poznámka
Vynikající nutelové řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VnyB
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 21 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 22 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 22 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 2 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 2 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 2 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 2 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 3 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 4 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 4 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 5 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 5 hodinami
Tématické fráze:
rezy z nutely,
nutela řezy,
nutelové sušenky,
vynikajici rezy,
recepty s nutelou,
řez s nutelou,
nuttelové řezy,
pařížské božské rohlíčky,
nutelovo kávové řezy,
nutelové buchty,
nutelovo-kávové řezy,
slehackove rezy s nutelou,
nutelové moučníky,
nutelové sušenky,
nutrelové řezy,
nutelové rohlíčky,
nutela řez,
nutelovy rez,
nutelove rezy se slehackou,
bebe řezy s nutelou
Suroviny:
vejce,
cukr krystal,
mouka polohrubá,
prášek do pečiva,
olej,
kakao,
mléko,
pudink vanilkový,
nutella,
cukr krystal,
máslo,
cukr krystal,
mléko,
šlehačka v prášku,
sušenky bebe kakaové,
čokoláda bílá
Komentáře (7)