Suroviny pro 14
14
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 19 552 kJ / 4 673 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 95,23 g |
| Tuky | 116,16 g |
| Vláknina | 6,80 g |
| Cholesterol | 1,38 g |
| Sodík | 874 mg |
| Sůl | 1,93 g |
| Sacharidy | 808,33 g |
Postup přípravy
Krok 1: FIGURKY: Ze všech ingrediencí vytvoříme modelovací hmotu, kterou si rozdělíme na různě velké části (potažení, tělíčko, skvrny, čumák). Tyto části barvíme tak, že do částí přisypeme kousek barviva a hněteme v ruce dokud se barvivo nerozpustí. Poté různě obarvené části zabalíme každou barvu zvlášť do fólie a necháme 1/2 hodiny odležet v lednici.
Krok 2: KORPUS: Bílky a sůl vyšleháme jakmile se začne tvořit bílá pěna postupně přidáváme cukr a šleháme až vznikne tuhý lesklý sníh. Do sněhu postupně zašleháváme žloutky a po lžičkách olej. Nakonec vmícháme lehce metličkou mouku. Těsto nalijeme do formy (průměr cca 24 cm) na pečící papír. Pečeme kolem 190°C cca 35 minut.
Krok 3: KRÉM: Uvaříme pudink z mléka, pudinku a cukru. Nádobu ve které jsme pudink uvařili překryjeme potravinářskou fólií aby se nevytvořil škraloup a necháme vychladnout. Máslo a Heru, kterou jsme nechali zteplat na pokojovou teplotu pomalu zašleháváme do vychladlého pudingu, dokud nevznikne skoro bílý krém. Přidáme dle chuti rum.
Krok 4: Korpus na 2x prokrojíme namažeme zavařeninou a promažeme krémem. Kdo nemá rád zavařeninu, dávat nemusí. Poté si vyválíme z marcipánové hmoty plát, kterým potáhneme dort, začistíme a začneme modelovat figurky. Já jsem si hlavu a končetiny k trupu připevnila párátky. Figurky posadíme na dort a dozdobíme.
Zveřejněno 3. 11. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dort s marcipánovými kravičkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EW24
Moje poznámka
Dort s marcipánovými kravičkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EW24
Nejnovější recepty
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 2 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 7 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno před 21 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 20. 12. 2025 12:19:24
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Šlehačkové cukroví
Irenaha před 45 minutami
Brokolicové placičky se sýrem
lenka64892 před 1 hodinou
Kuřecí nudličky s ananasem
olapolap před 1 hodinou
Masové kuličky v rajské omáčce
mafinka888 před 1 hodinou
Vinná klobása trochu jinak
Peetrys před 2 hodinami
Vinná klobása se žampiony, sýrem a šunkou
Sahula před 2 hodinami
Vinná klobása pečená na zelí s karamelizovanou cibulkou
Sahula před 3 hodinami
Zelný salát z červeného nebo bílého zelí
JanSmola před 4 hodinami
Pusinky z bílků s vlašskými ořechy
katkachromcova2 před 5 hodinami
Vynikající pomazánka ze sušených rajčat
KrisZaezemi před 5 hodinami
Tématické fráze:
marcipánové figurky jak vymodelovat,
dort s kravičkou,
dort kravička,
dort s kravičkami,
jak vymodelovat krávu,
jak modelovat figurky z marcipánu,
jak vymodelovat kravičku,
dorty s kravičkou,
marcipanová kravička postup,
marcipánové figurky na dort,
jak modelovat figurky na dort,
dort s kravičkama,
figurka kravička postup,
zajíc z marcipánu,
jak udělat figurku na dort,
postup na dort kravicka,
dort kravička postup,
jak v modelovat z marcipánu figurky,
kuchař figurka na dorty,
máslo s kravičkou
Suroviny:
vejce,
sůl,
cukr,
mouka polohrubá,
olej,
mléko,
cukr,
pudink vanilkový,
máslo,
tuk hera,
rum,
marmeláda rybízová,
mléko sušené,
cukr moučkový,
máslo,
med,
voda,
potravinářské barvivo
Komentáře (4)