Pikantní cibulové zelíčko
Sladká i slaná delikatesa. Pomalu dušená cibule, která lehce zkaramelizuje a propojí se s chutí jemně restované klobásy a kořením. Je ideální k masu, sýrům i čerstvému pečivu. Je skvělá také do obložených baget a burgrů.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 159 kJ / 277 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 3,54 g |
| Tuky | 12,02 g |
| Vláknina | 16,50 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 22 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 34,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do kastrolu na rozehřátý olej dáme na 4 minuty orestovat drobně nakrájenou klobásu.
Krok 2: Poté přidáme cibuli nakrájenou na půlměsíčky a přiklopíme pokličkou. Za občasného míchání dusíme asi 15 minut.
Krok 3: Pokud cibule během dušení pustí méně šťávy, můžeme podlít necelým velkým panákem vody.
Krok 4: Po 15 minutách přidáme nahrubo nastrouhané jablko, uvedené koření a ocet. Ještě 5 minut povaříme.
Zveřejněno 8. 11. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pikantní cibulové zelíčko
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vLrM
Moje poznámka
Pikantní cibulové zelíčko
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vLrM
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 15 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 16 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 17 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 18 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 21 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 12 minutami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 32 minutami
Kávový krém do dortu (retro)
Cikitaka před 53 minutami
Bezlepkové banánové muffiny
xfikejzova02 před 2 hodinami
Domácí chléb II.
Penkapa před 2 hodinami
Bramboračka
danal před 4 hodinami
Dalmatské čufty
Ceesay před 12 hodinami
Vánoční karamelový likér
Miru63 před 15 hodinami
Tématické fráze:
cibulové zelí,
cibulové zelí recept,
recept na cibulové zelí,
cibulová příloha,
recepty cibulové zelí,
cibulový bůček,
recept cibulové zelí,
cibulový zelí,
zelí cibulové,
zélí k pečenému masu,
zelí z cibule,
recept-cibulové zelí,
zelí s cibuli,
cibulové zelí,
cibulove prilohy,
cibulové zalí,
cibulové zelí-recept,
recepty na cibulove zeli,
recepty bu,
cibulové zelí s jablky
Suroviny:
klobása pikantní,
olej,
cibule,
jablko,
ocet,
sůl,
pepř mletý,
kmín drcený
Komentáře (28)
Andri,já měla také jen knedlíky a trochu zelí,buček tlačil do hlavy zlatouš
aisho-určitě by to šlo i jako základ pro pečení masa.Dělávám podobně,jen nepřidávám jablíčko
šenky-na bramborové knedlíčky jsem uvedla pro přehlednost do poznámky link,jsou opravdu rychlé a hlavně chutné
myško-maseno byl bůček,ale libový(až na tu kůžičku
Andri-jsem přesvědčena,že i to Tvé zelko bude moc dobré