Pikantní cibulové zelíčko
Sladká i slaná delikatesa. Pomalu dušená cibule, která lehce zkaramelizuje a propojí se s chutí jemně restované klobásy a kořením. Je ideální k masu, sýrům i čerstvému pečivu. Je skvělá také do obložených baget a burgrů.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 159 kJ / 277 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 3,54 g |
| Tuky | 12,02 g |
| Vláknina | 16,50 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 22 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 34,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do kastrolu na rozehřátý olej dáme na 4 minuty orestovat drobně nakrájenou klobásu.
Krok 2: Poté přidáme cibuli nakrájenou na půlměsíčky a přiklopíme pokličkou. Za občasného míchání dusíme asi 15 minut.
Krok 3: Pokud cibule během dušení pustí méně šťávy, můžeme podlít necelým velkým panákem vody.
Krok 4: Po 15 minutách přidáme nahrubo nastrouhané jablko, uvedené koření a ocet. Ještě 5 minut povaříme.
Zveřejněno 8. 11. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pikantní cibulové zelíčko
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vLrM
Moje poznámka
Pikantní cibulové zelíčko
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vLrM
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 10 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 11 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 11 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 13 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 15 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dalmatské čufty
Ceesay před 6 hodinami
Vánoční karamelový likér
Miru63 před 9 hodinami
Švestkové kostky
Noumik před 10 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
[email protected] před 11 hodinami
Karamelový likér - latté
Merylas před 12 hodinami
Jablkový závin
Lucy27 před 13 hodinami
Maminčina vánoční rybí polévka
slunicko.rk před 14 hodinami
Moji utopenci
marky79 před 15 hodinami
Pudinkové cukroví
adela. před 15 hodinami
Tématické fráze:
cibulové zelí,
cibulové zelí recept,
recept na cibulové zelí,
cibulová příloha,
recepty cibulové zelí,
cibulový bůček,
recept cibulové zelí,
cibulový zelí,
zelí cibulové,
zélí k pečenému masu,
zelí z cibule,
recept-cibulové zelí,
zelí s cibuli,
cibulové zelí,
cibulove prilohy,
cibulové zalí,
cibulové zelí-recept,
recepty na cibulove zeli,
recepty bu,
cibulové zelí s jablky
Suroviny:
klobása pikantní,
olej,
cibule,
jablko,
ocet,
sůl,
pepř mletý,
kmín drcený
Komentáře (28)
Andri,já měla také jen knedlíky a trochu zelí,buček tlačil do hlavy zlatouš
aisho-určitě by to šlo i jako základ pro pečení masa.Dělávám podobně,jen nepřidávám jablíčko
šenky-na bramborové knedlíčky jsem uvedla pro přehlednost do poznámky link,jsou opravdu rychlé a hlavně chutné
myško-maseno byl bůček,ale libový(až na tu kůžičku
Andri-jsem přesvědčena,že i to Tvé zelko bude moc dobré