Játrová omáčka
Vnitřnosti jsou velice dobrým a levným zdrojem bílkovin i vitamínů. Zkuste z nich připravit chutnou játrovou omáčku, která je zároveň rychlá na přípravu. Ať už vyberete jakoukoliv přílohu, získáte skvělý oběd za pár kaček.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 542 kJ / 1 325 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 93,30 g |
Tuky | 75,94 g |
Vláknina | 7,80 g |
Cholesterol | 2,53 g |
Sodík | 365 mg |
Sůl | 0,90 g |
Sacharidy | 64,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Játra očistíme, nakrájíme nadrobno nebo naškrábeme.
Krok 2: Na sádle zpěníme cibulku, přidáme játra, větší špetku drceného kmínu a mletého pepře a za stálého míchání vše orestujeme.
Krok 3: Zalijeme drůbežím vývarem nebo vodou a velmi krátce povaříme.
Krok 4: Omáčku zahustíme záklechtkou připravenou z vody a hladké mouky. Necháme za častého míchání pozvolna důkladně provařit zhruba 20 minut.
Krok 5: Podle potřeby upravíme konzistenci omáčky přidáním vývaru nebo vody. Podle chuti osolíme, případně ještě dokořeníme.
Krok 6: Podáváme buď s vařenými brambory nebo knedlíkem. Hodí se ale i dušená rýže.
Zveřejněno 22. 7. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Játrová omáčka
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2kR1
Moje poznámka
Játrová omáčka
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2kR1
Nejnovější recepty
Plzeňský špíglák
Přidáno před 11 hodinami
Kaštanová polévka
Přidáno před 11 hodinami
Český kapr
Přidáno před 11 hodinami
Ryba v kapustovém kabátku
Přidáno před 11 hodinami
Čokoládové košíčky s pařížským krémem
Přidáno před 18 hodinami
Slaninové zavinuté balíčky na špejli
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Koprová omáčka podle pana Šroubka: Recept z roku 1926 s poctivým vývarem, žloutky a zakysanou smetanou
Tatarka podle ČSN musela obsahovat víno: Příprava je jednoduchá a výsledek zachutná víc než kupovaná omáčka
Gastro glosa: Předvánoční stres, desítky druhů cukroví a pořád nic není hotový? Milé ženy a mámy, děláme si to samy...
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cukeťák na plechu
MirkaMi před 5 minutami
Svíčková na smetaně
MirkaMi před 7 minutami
"Pískové" brambory - Patate sabbiose
barypb před 11 hodinami
Dýňová polévka s fazolemi
Macaag před 12 hodinami
Koupel hraběnky Báthory
Soropa před 12 hodinami
Hrášková polévka podle Pohlreicha
Javor před 13 hodinami
Buřty na pivě s kečupem
Lucie1001 před 14 hodinami
Patizonový krém s houbami
olgam před 14 hodinami
Pravý vepřový guláš
Martin87 před 18 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
Kdyzjehlad před 19 hodinami
Tématické fráze:
játrová omáčka,
játrová omáčka recept,
recept na játrovou omáčku,
omáčka játrová,
recept játrová omáčka,
jatrova omacka z krutich jater,
játrová omáčka z drůbežích jater,
kuřecí játrová omačka,
recepty játrová omáčka,
játrová omáčka od babičky,
krůtí játra omáčka,
játra omáčka,
játrová omáčka pro děti,
omáčka s játry,
jatrova omacka z kurecich jater,
drubeží játrová omáčka,
omáčka z jater,
játra na omáčku,
játrová,
játrováomáčka
Suroviny:
játra drůbeží,
sádlo,
cibule,
mouka hladká,
vývar drůbeží,
sůl,
kmín drcený,
pepř mletý
Komentáře (34)