Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečený bramborový salát ( teplý)

Hodnocení receptu je 4,9 (42×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 409 kJ /
815 kcal
Bílkoviny20,97 g
Tuky1,17 g
Vláknina26,14 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 66 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy168,21 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory uvaříme ve slupce doměkka, necháme je zchladnout a oloupeme je. Nakrájíme na malé kostičky a dáme na pánev s olejem opékat. Červenou cibuli nakrájíme na jemno a přidáme k bramborům asi v polovině opékání. Lepší je brambory opékat na pánvi po částech, aby se dobře opekly. Brambory necháme okapat v sítu, popř. odsajeme přebytečný olej na papírové utěrce (salát by byl příliš mastný). Krok 2: K opečeným bramborům s cibulí přidáme pokrájené jarní cibulky a smícháme s promíchanou smetanou a majonézou. Osolíme, opepříme dle chuti.
Salát podáváme nejlépe teplý.

TIP: Jak připravit dokonalý bramborový salát

Zveřejněno 9. 11. 2012

Poznámka autorky 1974andrea

Pečené brambory dodají salátu výbornou chuť. Určitě bude také dobré, pokud necháme na pánvi vyškvařit nejprve slaninu a pak teprve přidáme brambory.

Inspirovala jsem se receptem z časopisu Gurmet.

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oXkL

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oXkL

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (28)

1974andrea:bez slaninky ;-) a i tak jsme si v práci moc pochutnaly a já jsem před chvilkou dojedla zbyteček:-p

senky:Je výbornej, viď;-) A dalas tam i slaninu? Díky za krásnou fotku:-K

Andri, jedním slovem .... vynikající :yes::yes:
Foto jako důkaz ;-)

Tak toto mi uniklo :-O:-O ale na středu do práce je jasno;-)

yanull:, maiva: Dámy děkuji;-):-K

Pěkná změna, taky mi ulítlo:-p+:yes:fakt, že bramborový salát můžeme na x způsobů:-D

Andrejko, tento salát unikl mé pozornosti:-O, ale už ho mám;-) a bodík mu posílám, protože já bramborový salát jedině se slaninou dělám a dovolím si přidat odkaz, kterak jsem se za roky k našemu oblíbenému propracovala;-):-p:-p+23:-K:yes:
http://www.toprecepty.cz/recept/9274-bramborovy-sa...

medmic::-D Jak je libo.;-) Já teda na Štědrý večer dělám klasiku, to musí být, ale v průběhu roku zkouším všelijaké variace. Tak doufám, že bude chutnat:-8

Hmm zajímavá inspirace. My před vánoci testujeme několik bramborových salátů, abychom si vybrali co bude na štedrovečerní tabuli. Jen asi místo nahrazení Majolky® smetanou udělám opak :-p

monikaK:Moni, díky ti za vyzkoušení a zprávičku, jsem moc ráda, že byla všeobecná spokojenost;-):-K

Dnes jsem dělala,teda,neměla jsem jarní cibulku,tak jsem dala pórek,anglická taky byla,je to dobrota,všichni si pomlaskávali - a to to z duše nesnáším!:-S:-D:-D:-D:-DAndy,tak že pochvala!;-):-D:yes:

drahulin:Drahuško,díky za fotečku a za vyzkoušení a moc mě těší, že jste si pochutnali:-K

Andrejko,dnes jsem dělala tvůj salátek a musím říct,že předčil mé očékávání.Neuměla jsem si představit teplou majonézu,ale bylo to výborné.:yes:

:yes:líbí:-*:-K

Přiznám se,že chuť si představit neumím.Ráda bych ochutnala.:yes:

Načíst další komentáře (13)

Tématické fráze:
teplý bramborový salát, pečený bramborák, pečený salát, bramborový salát z pečených brambor, teplý salát, bramborový salát z nových brambor, pečené brambory na pánvi, bramborový salát, bramborový salát recept, brambory na bramborový salát, zapeceny bramborovy salat, recept teplý bramborový salát, recept na teplý bramborový salát, teplý bramborový salát recept, bramborový salát se slaninou a jarní cibulkou, teplý bramborový salát s cibulí, bramborový salát z červených brambor, recepty teplý bramborový salát, mastný bramborový salát, bramorový salát teplý

Suroviny:
brambory, cibule červená, cibulka jarní, smetana zakysaná, majonéza, sůl, pepř, olej

Přidat fotografie receptu