Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kachní grilovaná prsíčka

Hodnocení receptu je 4,9 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Středně náročný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min Bez doby marinování

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava, Bez doby marinování)

Kachní grilovaná prsíčka jsou výjimečným pokrmem, který vyniká svou šťavnatostí a bohatou chutí. Dokonale ugrilovaná kachní prsa s křupavou kůrkou a růžovým středem jsou skutečnou lahůdkou pro všechny gurmány. Marináda z bylinek, koření a medu dodává masu jemnou sladkost a výraznou chuť.

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie579 kJ /
138 kcal
Bílkoviny2,24 g
Tuky5,32 g
Vláknina5,12 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 9 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy19,34 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Česnek, majoránku, rozmarýn, pepř a olej rozetřeme (třeba ve hmoždíři) a potřeme prsíčka marinádou. Maso pak na kůži nakrájíme do čtverečků. Krok 2: Pokud můžeme, necháme je marinovat přes noc, jinak aspoň 4 hodiny. Krok 3: Pak je z každé strany, ale nejdříve kůži dolů prudce opečeme na suché pánvi, z každé strany cca 3 minuty. Krok 4: Prsíčka přeložíme do pekáčku, zakapeme několika kapkami vody a ve vyhřáté trobě grilujeme cca 8-9 minut na 250 °C. Krok 5: Pak troubu vypneme a necháme je ještě dojít asi 10 minut. Krok 6: Teprve po ugrilování osolíme. Podáváme s oblíbenou přílohou.

TIP: Recepty s kachním masem

Zveřejněno 15. 11. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kachní grilovaná prsíčka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pLjy

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kachní grilovaná prsíčka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pLjy

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (18)

mňam krása:-p:-p:yes::yes::-K

rebeka:;-)

no mňam:-!:yes::yes::yes:

:-p:-p:yes:

To musi byt lahudka..:yes::yes:

varilamyskakasicku: určitě, akce trvá celý týden a ty jsi v Praze, měly by být;-)

Jani, bezva tip, také se mi to moc líbí, tak snad ještě v Albertu na ně narazím;-):-p:yes:

BILKOVAI: Ivet, já koupila celou kachnu. Jsou v Albertu v akci 2000g za 109 kč. Naporcovala jsem to;-). Stejně toho na kačce moc není a já kachní maso můžu:-p

Sakra, taky je musím někdy koupit. Musí to být velká mňamka:-p:yes:

:-p:yes::yes:

:yes:+

1974andrea: Jéé, díky, jo, to bych měla dopsat, že kůží dolů;-). Díky moc za komentíky:-)

rozmarynaH: Ta poslední myslíš? Tý jo, já se s tím foťákem namorduji!:-D. Co je nové, není pro mne:-/

Jani, ta poslední fotečka je moc povedená:yes: Určitě někdy vyzkouším:-p:yes:

Kačenčí prska nám moc chutnají, tak vyzkouším i tuto variaci:yes::yes:

Jani, taková prsíčka si nechám líbit-prima recept a máš 4.bod:yes:

Načíst další komentáře (3)

Tématické fráze:
kachní prsíčka, kachní prsíčka recepty, kachní prsíčka recept, pečená kachní prsíčka, recept na kachní prsíčka, recepty na kachní prsíčka, kachní prsíčka na medu, marinovaná kachní prsíčka, recept kachní prsíčka, recepty kachní prsíčka, kachní prsíčka na pánvi, recept na pečené kachní prsíčka, recepty na kachní prsíčka na medu, recept kachní prsíčka na medu, marinovaná kachní prsa, kachní prsíčka s kůží, kachní prsíčka cena, grylovaná kachní prsíčka, kachni prsa, recept kachní prsíčka pečená

Suroviny:
prsa kachní, česnek, med, majoránka, rozmarýn, pepř mletý, olej olivový, sůl

Přidat fotografie receptu