Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Polévka z červené čočky a václavek

Hodnocení receptu je 4,8 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

magdalenka magdalenka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 055 kJ /
1 208 kcal
Bílkoviny70,35 g
Tuky19,42 g
Vláknina67,45 g
Cholesterol 14 mg
Sodík 49 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy155,25 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Červenú šošovicu prepláchneme a dáme variť spoločne s očistenými a nakrájanými václavkami. Krok 2: Varíme cca 35 minút, potom osolíme, okoreníme, pridáme pretlačený cesnak, ligurček - libeček, majoránku, povaríme 5 minút, do hotovej polievky pridáme sádlo alebo trochu oleja. Servírujeme s petržlenovou vňaťou.

Zveřejněno 15. 11. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Polévka z červené čočky a václavek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kX0J

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Polévka z červené čočky a václavek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kX0J

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Amanda 51: Ja viem...

Dobra

Jana Remkova: som potešená a fotka je super!:-K

Magdi, paráda!!! Jen já mám plný mrazák hřibů,:-D, tak jsem si omylem vyndala už podušené houby, místo václavek a už jsem to neřešila. Ony se ty štítky v mrazáku odlepí a tak se to nedalo poznat. Fakt skvělá polévka, kterou netřeba zahušťovat. Díky moc za recept, dovolím si přidat foto;-)

Jako vzdy vaclavky a jako vzdy -povedene.Ja si, s dovolenim, do hotove polevky,jen do me porcicky,kapnu malinko octa.

to by mi chtnalo, super polívečka:-p:-p:yes::yes::-K

Severinka:priznám sa, nič nemeriam, nevážim, hlavne u polievok, ja to len odhadujem, lebo sa to tak patrí napísať do receptu. Tipujem 2 litre, aj čočku tipujem, keď som videla, že to "kašovatie", doliala som vodu. Veď je to v podstate jedno.;-) Nech sa ti darí a hlavne, chutí. Ja som na huby naučila aj manžela, kedysi všetky odmietal jesť aj zbierať. Dnes je z neho už aj hubár, síce minule doniesol muchotrávku tigrovanú miesto bedle...:-D ešte dobre, že ho stále kontrolujem...
A ešte - do tejto polievky dávam aj maggi tekuté polievkové korenie, takisto do václavkovej držkovky, hore to nepíšem. (Niekto je na to alergický.)

prosím, prosím kolik té vodičky na to množství čočky:-?:-?:-?abych z toho neměla kaši:-O:-O

magdalenka: Magdalenko, nápaditá polévka s těmi houbami;-) Já václavky moc nemusím, jen na kyselo, ale takto mohou být dobré. Už moc pěkně fotíš, proti začátkům:yes::yes::yes: Máš 7.bod:yes:

:-p:yes::-K

magdalenka::-D:-D:-D:-D:-D

maris: uvažovala som, ale nedodávam, sama mám málo, zaplnila som len jeden mrazák.:-D

Pochutnala bych si:-p:-):yes:+2
Dnes jsem viděla v jednom obchůdku s ruskými potravinami zmražené václavky. Nedodáváš je tam ?;-):-)):-))

:-p hmm, červenou čočku bych ještě měla a nějaké václavky taky;-)

Tématické fráze:
václavky do mrazáku, recepty z václavek, jak poznat václavky, cocka vaclavka, zmrazené václavky, polévka z červená čočka recept, václavky zmrazené, václavkovej guláš, polévka z václavek, polévka z červené čočky ona dnes, houby václavky můžou být v mražáku, čočka hriby, hřiby václavky, guláš ze zmražených václavek, podusene václavky do mrazáku, bedle jak poznat, omáčka již ze zmražených dušených hřibů, vaclavky do mrazaku, jak poznat houby vaclavky, václavky držkovky

Suroviny:
čočka červená, houby václavky, sůl, pepř, majoránka, libeček, česnek, petrželka, sádlo

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu