Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Buchta z nebes

Vláčné buchty z nadýchaného těsta s lahodným krémem jsou vždy hitem. Máme pro vás recept na moučník, který vás vynese do nebes. Krém příjemně chutná i voní po kokosu a výborně ho doplňuje čokoládová poleva.

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Iness Iness

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 25 min

50 min (25 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie26 478 kJ /
6 329 kcal
Bílkoviny89,11 g
Tuky217,75 g
Vláknina30,50 g
Cholesterol 541 mg
Sodík 512 mg
Sůl1,81 g
Sacharidy987,88 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Těsto:
Mouku, cukr a prášek do pečiva promícháme v misce. Přidáme ostatní ingredience a dobře zamícháme. Nalijeme na plech a pečeme při 180°C 20-25 minut. Krok 2: Krém:
Do kastrolku dáme mléko, kokos a uvedeme k varu. Vaříme dokud se mléko nevypaří a zůstane nám hustá kokosová hmota. Trochu vody si necháme na rozmíchání pudinku a zbytek vody nalijeme do kokosové hmoty, promícháme a uvedeme znovu k varu. Potom přilijeme pudink, nasypeme cukr a minutku povaříme. Krok 3: Poleva:
Cukr svařte s vodou, bude to trvat asi pět minut. Pak přidejte čokoládu a míchejte, dokud se nerozpustí a nevytvoří hladkou hmotu. Čokoládu opravdu musíte nasekat na malé kousky. Krok 4: Na upečený, ještě teplý korpus rozetřete kokosový krém a pocákejte čokoládou.

Moučníky jako od babičky: 10 osvědčených tipů a triků pro dokonalé pečení

Zveřejněno 23. 8. 2009

Poznámka autorky Iness

Já jsem použila do krému vanilkový pudink, tak to s korpusem trochu splývá...:-(

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Buchta z nebes

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KZVr

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Buchta z nebes

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KZVr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Kdo miluje kokos, to je zákusek pro něj! :-K

Marie no vidíš...málem jsem zapomněla. Moje sestra chodí s Ježíškem...je to samozřejmě jeho přezdívka, ale už jsem mu nadiktovala co bych si přála :-D:-D:-D

Za chvíli bude chodit Ježíšek....:-D

Mě se moc nelíbí...na fotky jsem pes:-p:-D:-D:-DMám na houby foťák...:-//

Iness, nevím, ale fotky jsou hezké a všechno je na nich pěkně vidět;-):yes: Teda vím..:-D

Marcelko, právě ty fotky nic moc, ale je dobrá pokud máte rádi kokos...;-)

Vypadá to dodře určitě vyzkouším:-)

Fotky bohužel nic moc:-//, fotila jsem je večer...Zítra zkusím vyfotit znovu, teda jestli zbude:-D

Tématické fráze:
pudinkové nebe, nebe do huby, pudinkové nebe recept, buchta eskymo, kokosové nebe, buchta s pudinkovým krémem, nebe do huby recept, pudingové nebe, kokosový buchta, recept pudinkove nebe, kokosový pudink, buchta z vody, ráj v hubě, buchta z kokosoveho pudinku, eskymo buchta, kokosový krém na buchtu, pudinkovy krem na buchtu, buchta s krémem z pudinku, krem z kokosoveho pudinku, buchty na plech

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr moučkový, olej, voda, vejce, prášek do pečiva, cukr vanilkový, moučka kokosová, mléko, voda, pudink kokosový, cukr krupice, cukr, voda, čokoláda na vaření

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu