Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Štěpánská omáčka (moje)

Hodnocení receptu je 4,6 (20×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

lomacka lomacka

Snadný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 45 min

65 min (20 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Do svatého Štěpána zbývá ještě dost času, štěpánskou pečeni si ale můžete udělat už dnes podle našeho receptu. Není na ní nic těžkého a byl by přímo hřích ji nevyzkoušet. Šťavnatý kousek hovězí roštěné s jemnou omáčkou si zaslouží pozornost nejen o svátcích.

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 333 kJ /
1 514 kcal
Bílkoviny171,16 g
Tuky79,57 g
Vláknina7,35 g
Cholesterol 860 mg
Sodík 773 mg
Sůl1,57 g
Sacharidy26,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na plátky, lehce naklepeme a okraje malinko nařízneme, aby se při vaření nekroutily. Osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a obalíme v hladké mouce. Krok 2: Cibuli oloupeme, umyjeme a nakrájíme nadrobno. Krok 3: Na pánvi rozehřejeme sádlo a osmažíme na něm cibuli dorůžova. Krok 4: Přidáme maso a zprudka jej orestujeme z obou stran, aby se zatáhlo. Podlijeme vodou, přikryjeme pokličkou a na mírném ohni dusíme doměkka asi 45 minut. Krok 5: Mezitím vložíme do hrnce s vodou vejce a přivedeme k varu. Vaříme 9 minut a poté prudce zchladíme. Oloupeme a rozkrojíme napůl. Krok 6: Průběžně hlídáme, aby se maso v pánvi nepřipeklo, a v případě potřeby opět podlijeme vodou. Krok 7: Hotové maso podle chuti dosolíme a opepříme. Krok 8: Plátek masa servírujeme přelitý omáčkou a nahoru položíme polovinu vajíčka. Podáváme s rýží nebo jinou oblíbenou přílohou.

TIP: Jaké jsou nejoblíbenější omáčky české kuchyně

Zveřejněno 23. 11. 2012

Poznámka autorky lomacka

Z roštěnky je to rychlejší. Příloha: rýže, knedlík i těstoviny

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Štěpánská omáčka (moje)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NWgv

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Štěpánská omáčka (moje)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NWgv

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

:-) klasika pořad dobra :-)

lomačka: To je tím,že spousta lidiček nezná UHO,-univerzální hnědou omáčku:-)):-))

Jo Jarouši máš recht :-)

lomačka: A s opečenými kolečky párků= frankfurtská, s kyselou okurkou= znojemská.....:-)):-)):-))

casino:to co ty píšeš je po česku ŠPANĚLSKÝ ptáček :-D

Roštěnky mám rád...
Než roštěnec (nízký) nakrájím na plátky, tak napřed po délce naříznu (několik řezů vedle sebe) tu krycí blánu. Šetří to čas.
Že ale, když k roštěnce na talíři dám vejce natvrdo, se šťáva (omáčka) z roštěnek přetransformuje na štěpánskou omáčku, tak to je zajímavé...:-D
Obyčejně bývá to vejce rozfofrované nadrobno, to je grund! Někteří přidají ještě např. páreček, okurčičku či papričku (nebo i všechno) Samozřejmě rozfofrované nadrobno:-))

MoniqueLaMutti::-)):-)):-)):yes:ať ti chutná ;-)

jůůů, ten je pro mě :-p Děkuji Anežko :-K

lomacka: asi mělo být "zkrátka" S a Z není mou silnou stránkou, sory:-8

Jana Remkova: Máš pravdu i já mam nejradši obyč jídla ;-)

lomacka: Fakt si to myslíš?? Ani náhodou!! Může to být recept klidně od rebeky a že je má fakt hezké. Pokud to není podle mého gusta, nevyjadřuji se k tomu, nehaním, snažím se;-). Tohle skrátka miluji. Obyčejné jídlo, které nikdy nikoho nesklame:-) Mám ráda recepty, kde se za ingrediencemi nemusím honit po všech obchodech v okolí. Ne vždy platí, že jsou lepší;-)

Dělám to podobně, tuto variantu zpracování milujeme. Zaslouží si to bodík:-K

Jani,ty taky všechno pochválíš viď :-D:-))

Parádní super klasika!! Mńam!!:-p

Tématické fráze:
štěpánská omáčka z vepřového masa, štěpánská vepřová pečeně omáčka, štěpánská vepřová pečeně omáčka, hovězí šťepánská omáčka, recept na štěpánskou omáčku, štěpanska, štěpánská hovězí omáčka, štěpánská roštěná, štěpánská s rýží, štěpánská pečeně, štepanska omáčka k masu, rozfofrovany ptacek, štěpanska omáčka z vepřového, štěpanska z vepřoveho masa, recept štěpánská, štepánská recept, štěpanska hovězí pečeně, štěpánská hovězí pečeně recept, omacka z hoveziho masa stepanska, štěpánskáomáčka

Suroviny:
roštěná hovězí, cibule, mouka hladká, hořčice, sádlo, sůl, pepř mletý, vejce

Přidat fotografie receptu