Suroviny pro 8
8
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 17 971 kJ / 4 295 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 434,67 g |
Tuky | 253,70 g |
Vláknina | 16,80 g |
Cholesterol | 1,05 g |
Sodík | 4,46 g |
Sůl | 11,00 g |
Sacharidy | 33,13 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso omyjeme, pečlivě osušíme, potřeme kořením Divočina a osolíme. V brutvanu nebo jiné, vhodné nádobě, rozpálíme máslo s olejem a maso opékáme ze všech stran asi 10 minut.
Krok 2: Poté odložíme do nádoby pomalého hrnce. Ve výpečku si osmažíme slaninu a cibule nakrájené na kostičky. Až je slanina voňavá a křupavá, cibule dozlatova, přihodíme hříbky. Opečeme pěkně pospolu s cibulí a špíčkem.
Krok 3: Asi po pěti minutách přilijeme víno a necháme odpařit alkohol, což je za cca 5 minut, na plný plyn.. nebo elektriku.. nebo tak. Kuličkové koření uvrhneme do útrob "čajítka".. víte, co myslím.. to je takové to vajíčko, do kterého dáváme sypké thééé.
Krok 4: Vložíme ho do PH. Když se nám vínko zčásti odpařilo, přilijeme vývar a necháme projít varem. Poté celou tuto směs přelijeme k masu do PH. Táhneme pěkně na st. č. I cca 4 hodiny. Doporučuji dělat den před plánovanou konzumací, studené maso se lépe krájí.
Krok 5: Máme-li masíčko měkké, vyjmeme ho láskyplně z útrob PH a odložíme do chladu. A jdeme na sosík: šťávu z pod masa si přendáme do rendlíku, pořádně pod ním roztopíme a necháme přejít varem. Dochutíme solí, pokud je to zapotřebí. Tyčovým mixérem rozmixuje dohladka.
Ideální přílohou jsou bramborové knedlíky nebo gnocchi.
Ideální přílohou jsou bramborové knedlíky nebo gnocchi.
Zveřejněno 24. 11. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kolouščí kýta na hříbkách a víně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2DPz
Moje poznámka
Kolouščí kýta na hříbkách a víně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2DPz
Nejnovější recepty
Bezlepkové dia koblížky
Přidáno před 8 hodinami
Velikonoční mazanec podle Josefa Maršálka
Přidáno před 14 hodinami
Hovězí oháňka na mrkvi, pomeranči v pomalém hrnci
Přidáno 1. 4. 2025 18:34
Květák pečený v těstíčku s parmazánem (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 1. 4. 2025 17:16
Vajíčkový cottage salát
Přidáno 1. 4. 2025 14:00
Palačinky v troubě
Přidáno 1. 4. 2025 12:43
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Chutné vafle
Reveroger před 2 hodinami
Kedlubnový míchaný salát
Sahula před 2 hodinami
Kedlubnový salát s okurkou
Sahula před 2 hodinami
Hovězí plátky na špeku a pórku
Ongbac3 před 3 hodinami
Pomazánka z tuňáka
radekfiala před 3 hodinami
Sýrová omáčka
_martakrizk8_ před 4 hodinami
Kuřecí stehna pečená s rýží z jednoho pekáčku
Ashelin před 4 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
Rradka před 4 hodinami
Rychlá buchta Margot
XNika před 6 hodinami
Rychlý jablečný štrúdl - listové těsto
lukasvanek237 před 6 hodinami
Tématické fráze:
kolouch recept,
kolouch recepty,
recepty z koloucha,
maso z koloucha,
kýta z koloucha,
recepty kolouch,
kolouch kýta,
recept kolouch,
kolouch,
srnčí na hříbkách,
kolouch na vine,
recept na koloucha,
kolouch kyta recepty,
kýta kolouch,
maso z koloucha recepty,
recepty na koloucha,
kolouch maso,
kýta z koloucha recepty,
kolouch kyta recept,
receptykolouch
Suroviny:
kýta z koloucha,
cibule,
slanina,
hříbky sušené,
víno červené suché,
máslo,
olej olivový,
koření divočina,
vývar hovězí,
jalovec,
pepř černý,
koření nové koření,
sůl mořská
Komentáře (79)