Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Shushbarak - masove tasticky v jogurtu

Hodnocení receptu je 4,9 (20×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

aisha

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 077 kJ /
3 842 kcal
Bílkoviny224,16 g
Tuky63,93 g
Vláknina45,43 g
Cholesterol 492 mg
Sodík 5,66 g
Sůl13,67 g
Sacharidy578,78 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na olivovem oleji nechame zesklovatet nadrobno nakrajenou cibuli, pridame mlete nove koreni, lehce osmahneme (nechame provonet). Krok 2: Pridame mlete maso, sul, pepr a cca 10 minut restujeme. Krok 3: Nakonec vmichame skorici a oprazene piniove orisky. Smes nechame vychladnout. Krok 4: Z prosate mouky, soli a vody vypracujeme hladke testo. Nechame 15 minut odpocinout. Krok 5: Pote testo rozvalime na tenky plat (jemne podsypeme moukou) a vykrajime kolecka o prumeru 6 cm. Krok 6: Na kazde kolecko dame lzicku masove naplne, prehneme a kraje pritiskneme k sobe, cimz nam vznikne pulmesic. Ten omotame kolem prstu a kraje stiskneme k sobe. Krok 7: Hotove tasticky vyrovname na plech vylozeny pecicim papirem, potreme olivovym olejem a pri 180 stupnich 10 minut peceme (kraje lehce zezlatnou). Krok 8: Jogurt a smetanu za staleho michani privedeme k varu, zahustime moukou (pokud je to potreba) a kratce povarime (stale michame, aby se jogurt nesrazil). Krok 9: Pote pridame masove tasticky, plamen ztlumime na minimum a nechame 15 minut probublavat. Krok 10: Cesnek prolisujeme a spolu se lzickou soli na trosce oleje osmahneme. Krok 11: Pridame susenou matu, promichame a nechame provonet. Krok 12: Zamichame do jogurtu. Dle potreby dochutime soli a peprem.
Podavame bud teple nebo studene. Jako priloha se hodi ryze nebo pecivo.

Zveřejněno 29. 11. 2012

Poznámka autorky aisha

1 hrnek = 200 ml

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NWwD

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NWwD

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

Zajímavá kombinace chutí :yes:

:yes::yes:...myslela jsem, že jenom mně připomínají pelmeně ;-)...chuťově jsou tyto taštičky ale úplně jinde...ráda je vyzkouším...i s masem ochuceným skořicí a oříšky...:yes::yes::yes:...aisho máš moc zajímavé recepty :-K:-K

:-p:-):yes:

aisho, to je pomalu profi výsledek :-! :yes: To by mi šmakovalo a máš nádherné fotky. To množství muselo dát hooodně práce.

Vsem moc dekuji za komentare..tesi me, ze se vam recept libi..:-K:-K

To je nádhera:yes::yes::yes::yes:

:-O:-O sakra, to je zase něco!!:-O

Aisho, to je nádherné a moje nej....jídlo, jen tomu říkám Pelmeně, jinak je to sejné, bez té omáčky. Já jen polité máslem a cironovou šťávou a nebo k nim špenátek. No jasnej a krásnej 10.bod:yes:

Aishinko:-K, jsi sikulka, takto si u vas pochutnava i maminka:-?:-p;-)+9:yes:

Jejdaneču:-))Ty jsi hračička:-*Máš to velice hezky připravené:-p:yes::-K

moc se mi rcp líbí:-O:-O:-p:-p:yes::yes:

:-O:-O Povedené:yes::yes::-)):-p

:-Ono to je nádhera:yes::yes:+5

Jedna taštička jak druhá.Moc pěkné :yes::yes: Musí chutnat.:-p:-p

Parádní a těch teda je;-):yes:

Načíst další komentáře (2)

Suroviny:
mouka hladká, voda, sůl, maso hovězí mleté, cibule, ořechy piniové, koření nové koření mleté, skořice mletá, sůl, pepř, olej olivový, jogurt bílý, smetana na vaření, mouka hladká, česnek, sůl, máta sušená

Přidat fotografie receptu