Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 571 kJ / 854 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,54 g |
Tuky | 0,33 g |
Vláknina | 3,90 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 80,01 g |
Sůl | 200,00 g |
Sacharidy | 210,17 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kachní prso hodně opepříme, nesolíme.
Krok 2: Do ploché misky vsypeme sůl s cukrem a nastrouhaným zázvorem, dobře vše promícháme a vložíme do směsi maso, kůží navrch, kterou také zasypeme směsí.
Zakryté necháme dva dny stát v lednici. Tekutina z masa zůstane v misce. Krok 3: Maso poté od směsi důkladně omyjeme, osušíme a kůži nakrájíme na kostičky. Ale to až za ty dva dny. Krok 4: Ledový salát natrháme do misky, smícháme s rukolou. Hrušku oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Krok 5: Na suché rozpálené pánvi opečeme zprudka kachní prso nejprve kůží dolů, aby pustila tuk a poté už pozvolna ze strany druhé. Neměli bychom ho péct moc dlouho, max 3-5 min. z každé strany. Krok 6: Poté maso vyjmeme a necháme zbavit přebytečného tuku na papírové utěrce. Krok 7: Do výpeku dáme krátce opéct hrušky a ořechy, vyjmeme a také necháme zbavit přebytečného tuku. Krok 8: Na stejné pánvi připravíme i karamelizovanou cibuli (viz. pozn.). Krok 9: Salát promícháme s olivovým olejem, octem a solí, naservírujeme na talíř, poklademe hruškami, karamelizovanou cibulí, ořechy a na tenké plátky nakrájenými kachními prsy.
Zakryté necháme dva dny stát v lednici. Tekutina z masa zůstane v misce. Krok 3: Maso poté od směsi důkladně omyjeme, osušíme a kůži nakrájíme na kostičky. Ale to až za ty dva dny. Krok 4: Ledový salát natrháme do misky, smícháme s rukolou. Hrušku oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Krok 5: Na suché rozpálené pánvi opečeme zprudka kachní prso nejprve kůží dolů, aby pustila tuk a poté už pozvolna ze strany druhé. Neměli bychom ho péct moc dlouho, max 3-5 min. z každé strany. Krok 6: Poté maso vyjmeme a necháme zbavit přebytečného tuku na papírové utěrce. Krok 7: Do výpeku dáme krátce opéct hrušky a ořechy, vyjmeme a také necháme zbavit přebytečného tuku. Krok 8: Na stejné pánvi připravíme i karamelizovanou cibuli (viz. pozn.). Krok 9: Salát promícháme s olivovým olejem, octem a solí, naservírujeme na talíř, poklademe hruškami, karamelizovanou cibulí, ořechy a na tenké plátky nakrájenými kachními prsy.
Zveřejněno 1. 12. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
" Sušená" kachní prsa na salátu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VnRv
Moje poznámka
" Sušená" kachní prsa na salátu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VnRv
Nejnovější recepty
Velikonoční minizákusky
Přidáno před 7 hodinami
Obložené vejce
Přidáno před 15 hodinami
Vajíčková pomazánka s pažitkou
Přidáno před 15 hodinami
Vajíčková pomazánka s petrželkou a okurkou
Přidáno před 15 hodinami
Vajíčková pomazánka s hráškem
Přidáno před 15 hodinami
Nádivka podle naší babičky
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Velikonoční nádivka z letáku Albert
Horyna77 před 1 hodinou
Mrkvové řezy s mascarpone
Lusyl před 1 hodinou
Piškotový beránek
Pajkujka před 2 hodinami
Velikonoční nádivka s uzeným masem a kopřivami
JulkazPaseky před 2 hodinami
Velikonoční plnka/nádivka
Lucie1001 před 3 hodinami
Kuře na zelí
Walderama08 před 3 hodinami
Nadýchaný piškotový korpus
princeesofpink před 3 hodinami
Pampeliškový med
MiraAbel0S2 před 3 hodinami
Holandské řízky
Lucek před 4 hodinami
Tématické fráze:
salat s kachnimi prsy,
salat z kachniho masa,
kachní prsíčka podle,
jak dlouho péct kachní prsa,
salát s kachní prsíčka,
kachni prsa se salatem,
sušené kachní maso,
kachní farma,
kachní prsíčka salat,
sučena kachni prsa,
lahudkove kachni prsa,
salát z kachních prsou,
kachní prsa s rukolou,
salát s kachním masem,
sušené kachní maso recepty,
kachní prsa,
pikantni mega prsa recept,
recepty sušené maso,
kachní prsíčka na pánvi,
salát s kachními
Suroviny:
prsa kachní,
sůl mořská,
cukr třtinový,
zázvor,
pepř drcený,
hruška,
salát ledový,
pepř,
rukola,
ořechy vlašské,
cibule karamelizovaná,
olej olivový,
ocet vinný bílý,
sůl
Komentáře (47)