Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 586 kJ / 2 291 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 171,34 g |
Tuky | 110,47 g |
Vláknina | 16,18 g |
Cholesterol | 649 mg |
Sodík | 1,94 g |
Sůl | 4,45 g |
Sacharidy | 113,28 g |
Postup přípravy
Krok 1: Pokud koupíme femurek (stehno) z krůty i s kostí, nejdříve ho vykostíme a odkožkujeme. Ty odřezky a kosti můžeme následně použít na výborný vývar. Maso nakrájíme na čtyři přibližně stejné plátky. Ty zlehka naklepeme, osolíme, opepříme a poprášíme mletou paprikou. Ručkou svou toto vše vetřeme do masa.
Krok 2: Na pánvi rozpálíme olej a masa zprudka opečeme z obou stran, což trvá cca 5 minut. Paprika nezhořkne, je to právě dnes vyzkoušeno. Maso odložíme do pekáčku.
Krok 3: Připravíme mandlovou krustičku: vejce, strouhanku a mandlové lupínky promícháme vařečkou nebo rukou na kompaktní hmotu. Tu následně naneseme na orestované steaky. Vložíme do trouby předehřáté na 170 °C a dopékáme i s poklicí cca 20 minut. Na posledních pět minut poklici sejmeme. To proto, aby byla hezká barvička a křupavá kůrčička.
Krok 4: Do pánve s výpekem od steaků vhodíme okapané kapary, krátce osmahneme a zalijeme smetanou. Na mírném ohni necháme za občasného promíchání zhoustnout. Podle chuti dosolíme. Ale není to třeba, kapary jsou slané samy o sobě dost.
Krok 5: A jdeme na hrušku: do hrnce dáme odměřené množství vody a vína, přidáme koření, cukr a uvedeme do varu. Necháme vařit cca 5 minut. Hrušky zbavíme slupky, rozpůlíme, vykrojíme jadřinec a vložíme do hrnce, ze kterého se line krásná vůně. Nevaříme, necháme jen těsně pod bodem varu hezky pošírovat, za občasného obracení hruškových půlek.
Krok 6: Nesmíme hrušky rozvařit, chceme docílit, aby byly sice měkké, ale jen tak dosklovata. Tento proces trvá přibližně 15-20 minut.
Krok 7: Poté hrušky vyjmeme z lázně a opláchneme ledovou vodou. Pak každou půlku překrojíme a nožem vytvoříme zářezy, čím nám vzniknou hezké vějířky.
Jako příloha jsou výborné např. bramboráčky.
Jako příloha jsou výborné např. bramboráčky.
Zveřejněno 1. 12. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Mandlový krůtí steak, omáčka s kapary, pošírovaná hruška
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LWrX
Moje poznámka
Mandlový krůtí steak, omáčka s kapary, pošírovaná hruška
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LWrX
Nejnovější recepty
Velikonoční mazanec podle Josefa Maršálka
Přidáno před 5 hodinami
Hovězí oháňka na mrkvi, pomeranči a Birellu v pomalém hrnci
Přidáno před 17 hodinami
Květák pečený v těstíčku s parmazánem (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 18 hodinami
Vajíčkový cottage salát
Přidáno před 21 hodinami
Palačinky v troubě
Přidáno před 23 hodinami
Vejce v pikantní rajčatové směsi
Přidáno 1. 4. 2025 11:04
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Halušky s brynzou pro Dášenku
Klivan před 15 minutami
Domácí nudle
Jindriskas před 1 hodinou
Chalupářská pomazánka
Alena Cerna před 1 hodinou
Hrnková bábovka z Margotky
sarkahumlova před 6 hodinami
Nadýchaný závin bez kynutí
sarkahumlova před 6 hodinami
Návykové bramborové smaženky
nespokojenost před 6 hodinami
Úžasný tvarohový moučník ke kávě
Birdmann před 14 hodinami
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
Ivulinek před 15 hodinami
Poctivá květáková polévka
boxerka69 před 15 hodinami
Kuřecí maso s rýží
kacalovaleona před 19 hodinami
Tématické fráze:
omáčka s kapary,
kapary omáčka,
krůtí plátek paní starostové,
pošírovaná hruška,
omáčka z kapary,
kapari omacka,
krůtí maso na hruškách,
omáčka z kaparů,
krůtí stehenní steak,
"krůtí plátek paní starostové",
leda hruska,
pošírovaná hruška-recept,
do čeho použít kapary,
omáčka kapari,
kapary omáčka recept,
krůtí steak,
omáčka na steaky s kapari,
omáčka s kapari,
steak lada hruska,
krůtí steak recept
Suroviny:
maso krůtí,
sůl mořská,
pepř mletý,
paprika sušená sladká,
vejce,
strouhanka,
lupínky mandlové,
olej,
smetana,
kapary,
hruška,
víno bílé,
voda,
cukr třtinový,
skořice mletá,
zázvor mletý
Komentáře (41)