Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mandlovo-skořicové hvězdičky

Chuť mandlí a skořice se vhodně doplňuje. Tvar cukroví můžete volit libovolný, ale právě hvězdičky se na slavnostním stole krásně vyjímají. Pokud bílou polevu ještě dozdobíte stříbrnými kuličkami, bude cukroví naprosto skvostné.

Hodnocení receptu je 5,0 (39×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

ivulinka ivulinka

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 10 min bez doby odležení těsta

40 min (30 min příprava + 10 min tepelná úprava, bez doby odležení těsta)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 214 kJ /
3 397 kcal
Bílkoviny52,73 g
Tuky223,54 g
Vláknina19,35 g
Cholesterol 723 mg
Sodík 28 mg
Sůl0,03 g
Sacharidy283,95 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z mouky, mandlí, cukru, másla, žloutku, skořice a citronové kůry vypracujeme těsto, které necháme odpočinout alespoň několik hodin v lednici. Krok 2: Plech trochu vymažeme tukem. Včas zapneme nahřívat troubu na 150 °C. Krok 3: Těsto vyválíme na pomoučněném vále na plát o síle 3 mm, vykrájíme z něj hvězdičky, které pokládáme na připravený plech. Vložíme do trouby a pečeme při teplotě 150 °C. Krok 4: Vychladlé slepujeme rybízovou marmeládou, ozdobíme polevou a zdobením.

TIP: Jak slepovat cukroví - rady a tipy

Zveřejněno 12. 12. 2011

Poznámka autorky ivulinka

Babiččin léty prověřený recept.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lMoV

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lMoV

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (45)

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Výborný recept, moc děkuji ! Nahoru jsem udělala polevu z cukru, citron, rum a jahodová marmeláda a ozdobila barevným kmínem. Pěkné a velmi lahodné cukroví.
Slepila jsem marmeládou. Při pečení hvězdiček opravdu voněla kuchyň.

Jankaa: děkuji za komentář a přeji krásné Vánoce❤️

dripatka: bohužel nemám, tato byla koupená.
Krásné Vánoce Vám přeji:-K

ivulinka: mate prosim osvedceny recept na tu polevu. Ja vcera udelala, a vubec nebyla dobra konzistenci.. Dekuji :-)

dripatka: Použila jsem bilou polevu, citronovou bych na toto cukrovi nevolila.
Mějte se hezky v tomto předvánočnim čase a ať se vám daří:-K

Muzu poprosit jakou bílou polevu, z bile cokolady nebo smise citronovou jak sedava na pernicky? Dekuji

:yes::yes::yes:

hazel: Dekuji Ti moc za komentar:-K

Ivulinko vcera upecene hvezdicky podle tohoto receptu. Jiz jsem je ochutnala a jsou vynikajici, jeste je musim spojit s dzemem a ozdobit. Dik za recepis:-K

Mohu se zeptat, kolik kusů tak orientačně vychází z této dávky?

Mirka27: to záleží na několika faktorech, ...na jakou tloušťku těsto vyválíte nebo jak velká máte vykrajovátka.
Já to vážně nevím, kolik hvězdiček z této dávky je, tipuji 30.

Letos jsem udělala i jiné tvary, polovinu srdíček jsem potřela žloutkem a posypala oříšky a upekla.

Na začátku prosince jsem pekla a až teď nastal čas na ochutnání. Jsou po rozležení měkoučké a dobré. Přidala jsem jen více skořice, ale to je podle toho, jak kdo má rád a jak kdo chce, aby cukroví mělo výraznou chuť.:-8

Výborné, úžasné, nemůžu přestat jíst, do Vánoc nic nezbyde!
Jen jsem upekla a každý dílek obalila v moučkovém cukru s vanilkovým a je to lahoda! Děkuji:-K

Už mám upečeno,slepeno a ozdobeno;-) Díky za fajnový recept,jsou výborné :yes:

rebeka: určitě máš pravdu!!;-)

L+M: nejsem sice autor, ale řekla bych jako linecké...do růžova
při 150 st, jak píše autorka, bych to viděla tak na cca 10 minut..ale záleží, jak ti peče trouba;-)
nevím, jestli jsem pomohla, ale snaha byla;-):-):yes:

Tématické fráze:
skořicové hvězdičky, skoricove hvezdicky recept, recept na skořicové hvězdičky, cukrářská poleva bílá recept, mandlovoskořicové hvězdičky, mandlovo skořicové cukroví, skořicovo-mandlové hvězdičky, skořicové hvězdičky s mandlemi, skořicové hvězdičky s polevou, skořicové měsíčky, recept skořicové hvězdičky, poleva na skořicové hvězdičky, skoricove s mandlemi, mandlovo-skořicové cukroví, skořicové cukroví, skoricove hvezdicky smandlemi, skoricove hvězdičky s mandlemi recept, mandlovo skořicové kuličky, citronové hvězdičky, skoricovehvezdicky

Suroviny:
mouka hladká, mandle mleté, cukr moučkový, máslo, žloutek, skořice mletá, kůra citronová, marmeláda rybízová, poleva bílá čokoládová, zdobení cukrové kuličky, tuk

Přidat fotografie receptu