Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pistáciová kolečka s marmeládou

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Dooga Dooga

Náročný

Doba přípravy 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

30 min (30 min tepelná úprava)

Suroviny

Porce: 40 ks

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 056 kJ /
1 925 kcal
Bílkoviny27,68 g
Tuky90,36 g
Vláknina6,00 g
Cholesterol 468 mg
Sodík 85 mg
Sůl0,17 g
Sacharidy247,37 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mouku, moučkový cukr, žloutek, máslo a pomerančovou šťávu zpracujeme na těsto. Dáme ho na 30 minut odležet do lednice. Krok 2: Pak vyválíme na pomoučeném vále na tloušťku asi 3 mm. Vykrajujeme kolečka. Polovinu plných a polovinu s otvorem. Krok 3: Pečeme ve vyhřáté troubě asi na 200°C cca 5 minut - do zrůžovění. Necháme vychladnout. Krok 4: Bílek lehce vyšleháme s citronovou šťávou a přidáváme moučkový cukr. Tolik aby nám vznikla hustší, ale stále tekutá poleva. Krok 5: Pistácie nameleme či posekáme - jak má kdo rád. Krok 6: Kolečka s otvorem namočíme do polevy a pak posypeme pistáciemi. Necháme zaschnout. Krok 7: Rybízovou marmeládu trochu naředíme rumem a potřeme jí plná kolečka. Přiklopíme je kolečky s otvory a necháme odležet.

Zveřejněno 10. 12. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pLM2

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pLM2

Marie

Komentáře (13)

Ta napln je normalni,omlouvam se za zblbnuti.To redeni je na Ischilske

To mi pripomina recept ze Stare videnske kucharky, kde je napln z pomerancove marmelady redene rumem a kolecka navrchu potrene bilkem,hned po vytazeni z trouby a posypane mletymi mandlemi a kandovanym cukrem.

tak to bych si také dala:yes::-D ale mám již napečeno,ale neboj určitě co nejdříve vyzkouším;-)

velmi zdarile..:yes::yes:

Nó jo, Venouškova kolečka a ódy pěje Rebečka ;-):-):-K:yes:.Tak já aspoň bodík posílám a sama si je udělám ;-)

:-p:yes:

rebeka:kdo umí, umí:yes::-):-p

to bude voňavé, dobré.. hmmm a ještě to krásně vypadá a navíc.. pekl to chlap:-8;-):-):-K:yes::yes:

Zdenka1: Děkuji. Ve zdravé výživě.

Pěkné cukrovíčko:yes:. Kde kupuješ nesolené pistácie:-?

Dooga:šikula jako vždy:yes:

to bych neodmítla, vypadá to moc hezky. líbí se mi rcp:-p:yes::yes::yes::-K

:yes::-)

Tématické fráze:
kolecka s pistaciemi, pistaciovakolecka, pistáciové cukroví, pomerancove cukrovi s pistaciemi, pistáciová kolečkach, rumová kolečka s pistáciemi, zdravé cukroví s pistáciemi, pistáciové kolečka so žltkovou polevou, kopit cukroví, makove kolecka s marmeladou, citronová kolečka s pistaciemi recept, cukroví z pistácii, poleva na pistaciove kolecka, cukroví s citronovou marmeládou, kolecka s pomerancovou marmeladou, cukroví kolečka s citronovou marmeládou, kolečka s pistáciemi recept, citronová kolečka s pistaciemi, kopit nesolené pistacie, cukroví pistácie

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr moučkový, šťáva pomerančová, žloutek, máslo, džem rybízová, rum, šťáva citronová, bílek, cukr moučkový, ořechy pistácie

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu