Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 254 kJ / 1 017 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,44 g |
Tuky | 99,30 g |
Vláknina | 12,32 g |
Cholesterol | 84 mg |
Sodík | 1,62 g |
Sůl | 4,00 g |
Sacharidy | 21,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Předvařený hrách si připravíme podle návodu na obalu. Osolíme až těsně před dovařením. Když je hrách měkký, slijeme vodu, odstavíme a necháme přikrytý, aby nevychladnul.
Krok 2: Mezitím si oloupeme 2 větší cibule a 4 stroužky česneku a spolu se slaninou rozkrájíme na drobné kostičky a na rozehřátém sádle zprudka do zlatova opečeme, přidáme špetku majoránky a opepříme podle chuti. Pro dochucení použijeme místo soli vegetu.
Krok 3: Polovinu orestované směsi zamícháme do vařeného hráchu, zbytek si ponecháme a ozdobíme jím jídlo až na talíři. K takto připravenému hrachu servírujeme plátky uzeného hovězího jazyka.
Zveřejněno 2. 7. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Staročeská dobrota
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/27rP
Moje poznámka
Staročeská dobrota
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/27rP
Nejnovější recepty
Vajíčkový cottage salát
Přidáno před 4 hodinami
Palačinky v troubě
Přidáno před 6 hodinami
Vejce v pikantní rajčatové směsi
Přidáno před 7 hodinami
Koblížky z listového těsta plněné karamelovou šlehačkou
Přidáno před 7 hodinami
Velikonoční nádivka trochu dietnější
Přidáno před 8 hodinami
Nádivka ze strouhanky
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí maso s rýží
kacalovaleona před 2 hodinami
Vláčný velikonoční mazanec
Květoš před 4 hodinami
Krémová kedlubnová polévka se sýrem
brtna před 4 hodinami
Jarní zeleninová polévka s vejci
PetraN98 před 4 hodinami
Křupavé zapečené brambory
Hanulka@ před 5 hodinami
Bramborový salát s fazolemi
TondaJ před 6 hodinami
Pomazánka z tuňáka
radekfiala před 6 hodinami
Kokosová buchta, politá smetanou
AnnaGrabmylerova před 6 hodinami
Věnečky
jana.smajclova před 6 hodinami
Tématické fráze:
staročeská kuchyně historické recepty,
předvařený hrách,
staročeská kuchyně recepty,
dobrouchut.sk,
hrachová kaše z předvařeného hrachu,
předvařený hrách recepty,
dobrou chut.sk,
dobrouchut,
staročeská kaše,
předvařený hrách recept,
staročeská hrachová kaše recept,
staročeská klobása,
hrachová polévka z předvařeného hrachu,
staročeská hrachová kaše,
recepty staroceske kuchyne,
staroceska jidla,
kaše z předvařeného hrachu,
staročeská medovina recept,
staročeská jídla z krup,
staročeská hrachová polévka
Suroviny:
hrách,
cibule,
česnek,
slanina,
majoránka,
pepř,
sůl,
sádlo,
jazyk uzený,
klobása
Komentáře (10)