Bratislavský pischinger
Plněné dortové oplatky jsou jednoduchým a chutným dezertem, který se hodí na každou oslavu. Křupavé oplatky plněné lahodným čokoládovým krémem s oříšky jsou neodolatelnou pochoutkou, kterou ocení děti i dospělí.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 14 303 kJ / 3 419 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 54,93 g |
| Tuky | 222,58 g |
| Vláknina | 35,65 g |
| Cholesterol | 463 mg |
| Sodík | 216 mg |
| Sůl | 0,58 g |
| Sacharidy | 281,10 g |
Postup přípravy
Dáme vařit smetanu, přidáme dvě lžíce prosátého kakaa a po jednom přidáváme kousky rozlámané čokolády a mícháme, až se všechno rozpustí. Minutku necháme prochladnout a poléváme. Zbylou polevu je možné uložit do mrazáku a v horké vodě i s nádobou znovu rozpustit a použít na něco jiného.
Zveřejněno 18. 12. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bratislavský pischinger
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rVzE
Moje poznámka
Bratislavský pischinger
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rVzE
Nejnovější recepty
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno před 17 hodinami
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno před 17 hodinami
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sýrová omáčka
Tamarilka před 1 hodinou
Pečená červená řepa
Hanawagy před 1 hodinou
Rybí vývar z pomalého hrnce
jaroslav.foltyn před 2 hodinami
Domácí vánočka
Zuzu10 před 2 hodinami
Pečené krůtí prso - snadné, ale dobré
Bizon33 před 2 hodinami
Dýňová caponata s bramborem a pečeným krůtím prsem
Bizon33 před 2 hodinami
Mila kuličky
Marule před 3 hodinami
Filé z tresky na citronovém pepři a kmínu
Olympus před 4 hodinami
Oříškový sen - sušenky
cernar před 5 hodinami
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 23 hodinami
Tématické fráze:
pišingr,
pišingr recept,
dort pišinger,
dort pišingr,
pišinger recept,
pišinger dort,
bratislavsky dort,
pišinger,
pišingr dort,
recept na pišingr,
dort pischinger,
co je pišingr,
recept pišingr,
krém do pišingru,
krém pišingr,
krém na pišingr,
pischinger dort,
bratislavský pišingr,
pišinger dort recept,
pišinger z dortové oplatky
Suroviny:
oplatky,
cukr moučkový,
máslo,
žloutek,
ořechy lískové,
kakao,
smetana ke šlehání,
čokoláda,
kakao
Komentáře (14)
Prodavačky vědí kde jsou,a jestli uvidí chlapa jak zoufale schání dortové oplatky ,tak se snad slitují!
Vyvolala si mi spomienku na detstvo. Aj u nás doma sa kedysi robila "Pišinger torta", nám deťom sa náramne páčil názov a vždy sme sa uškŕňali. Mamka to robila zhruba ako ty - pamätám si čokoládovo-orechový (vlašské orechy) krém medzi oplátkami. S lieskovcami to však bude ešte lepšie.
Ja lieskovce pražím v mikrovlnke - dám na tanier, vlním, prehrabnem, vlním - potom do papierovej utierky a pretriem a odstránim šupky. Treba však striehnuť na pravú chvíľu, už sa mi podarilo ich spáliť na uhoľ!
A trochu som aj googlila, bola som zvedavá na pôvod tohoto nepečného múčnika - http://cs.wikipedia.org/wiki/Pi%C5%A1ingr