Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 33 060 kJ / 7 902 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 106,25 g |
Tuky | 529,10 g |
Vláknina | 12,80 g |
Cholesterol | 2,85 g |
Sodík | 1,25 g |
Sůl | 1,66 g |
Sacharidy | 672,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vejce vyšleháme s cukrem do pěny, zlehka vmícháme mouky smíchané s ořechy a kypřícím práškem, přitom přidáváme vodu. Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a upečeme ve vyhřáté troubě.
Krok 2: Krém: z mléka, cukrů a pudinků uvaříme hustý pudink a za občasného míchání vychladíme. Máslo vyšleháme se dvěma lžícemi moučkového cukru, přidáme po částech pudink a šleháme do pěny, pak přidáme trochu rumu.
Krok 3: Z plátu podle šablony vyřežeme tvar sumce, potřeme marmeládou a krémem. Přidáme druhou vrstvu piškotu, kterou vyřežeme se zbytku plátu, opět potřeme marmeládou a krémem. Třetí vrstvu poskládáme zase z kousků.
Krok 4: Zbytek odřesků rozdrolíme, přidáme trochu krému, marmelády a rumu, vytvoříme hmotu, kterou naneseme po celém trupu sumce a uhladíme.
Krok 5: Potom celého sumce potřeme krémem a necháme stuhnout.
Krok 6: Po stuhnutí celého potáhneme marcipánem, který jsme vyváleli na dostatečně velký plát silném asi 2 mm.
Krok 7: Rukama hezky přitiskneme k tělu sumce a přebytečné odřízneme. Potom dotvarujeme detaily a namalujeme ho potravinářskou barvou, já jsem smíchala černou se zelenou / touto barvou jsem obarvila i marcipán/. Na hřbetu jsem udělala hnědou barvou tečky.
Zveřejněno 15. 12. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ořechový sumec
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NW36
Moje poznámka
Ořechový sumec
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NW36
Nejnovější recepty
Jarní kuřátka s mandlovou nádivkou
Přidáno před 5 hodinami
Kuřecí kapsa se zeleninovým salátem (pro diabetiky)
Přidáno před 19 hodinami
Škubánky se zelím z červené řepy
Přidáno před 20 hodinami
Kapustový závitek s houbami a vejcem
Přidáno před 20 hodinami
Brokolicový nákyp s mrkví a sýrem
Přidáno před 21 hodinami
Obalený květák z remosky
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sedmikráskový sirup
Marylka před 25 minutami
Tvarohovo-pudinková bábovka s čokoládou
kiwi40 před 1 hodinou
Jidáše, jidášky…
veronika_straka před 2 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
kacenka1352 před 2 hodinami
Špekové rohlíkové knedlíky
kacenka1352 před 2 hodinami
Srbské rizoto z mletého masa
Barborka17 před 3 hodinami
Blesková polévka s vaječnou jíškou
Nightmare před 3 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
Nightmare před 3 hodinami
Mazanec
Creativewoman před 4 hodinami
Boloňská omáčka
Sally.K51 před 4 hodinami
Tématické fráze:
dort sumec,
sumec dort postup,
dort ve tvaru ryby,
sumec dort,
sumec recept,
dort ryba kapr postup,
dort sumec postup,
recepty ze sumce,
dort ve tvaru kapra,
sumec recepty,
recept na sumce,
šablona na sumce,
dort ryba sumec,
recept sumec,
dort ve tvaru sumce,
recepty z ryby sumec,
dorty ve tvaru ryby,
recepty sumec,
sumec,
dort ve tvaru ryby sumec
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
ořechy mleté,
mouka polohrubá,
mouka hladká,
voda,
prášek do perníku,
marmeláda,
máslo,
pudink vanilkový,
cukr moučkový,
cukr vanilkový,
mléko,
rum,
marcipánová modelovací hmota
Komentáře (24)