Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Brambory s pikantním klobásovým bešamelem

Hodnocení receptu je 4,9 (24×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Středně náročný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Tento vydatný pokrm nabízí lahodné vrstvy brambor a jemného bešamelu, obohaceného o pikantní klobásu, které se skvěle doplňují s krémovým blaťáckým zlatem. Ideální pro večeři či oběd, kdy chcete své blízké potěšit něčím opravdu speciálním.

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 434 kJ /
2 016 kcal
Bílkoviny93,01 g
Tuky79,05 g
Vláknina34,13 g
Cholesterol 269 mg
Sodík 2,87 g
Sůl7,00 g
Sacharidy218,95 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve na pánvi zesklovatíme cibuli nakrájenou najemno, k ní přidáme nahrubo nastrouhané klobásy a orestujeme. Zaprášíme sladkou paprikou a zalijeme sklenkou pečených rajčat. Vmícháme harissu, dáme posekaný česnek, osolíme a trochu podlijeme. Dusíme 10 minut. Krok 2: Poté směs přendáme do misky a na stejné pánvi rozpustíme máslo. Přisypeme mouku, upražíme světlou jíšku, kterou zalijeme mlékem, osolíme a rozmícháme tak, aby se netvořily hrudky. Vmícháme nastrouhaný sýr a necháme zcela rozehřát. K bešamelu přidáme zpět klobásovou směs a promícháme. Krok 3: Polovinu brambor a cuket nakrájených na kolečka naskládáme na dno pekáče, posolíme a posypeme posekanou bazalkou. Na to rozetřeme polovinu směsi a opakujeme vrstvu brambor a cukety. Vrchní vrstvou by měla být směs. Vložíme do trouby vyhřáté na 220 °C a 15 minut zapékáme. Nakonec posypeme blaťáckým zlatem a zapečeme do růžova.

TIP: Top 7: Zapečené pokrmy - oblíbené recepty

Zveřejněno 19. 12. 2012

Poznámka autorky 1974andrea

Pečená rajčata http://www.toprecepty.cz/recept/13809-pecena-rajca... (možno nahradit lutenicí.)

Kdo nemá rád klobásy a jiné uzeniny, může nahradit mletým masem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lEq6

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lEq6

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (18)

Ajajáááj, jak mi to mohlo uniknout??:-O

yanull:Janulko, máš pravdu, díky;-):-K

Brambory jsou vděčná surovina a tato dobrůtka to dokládá :-p;-):-K +18:yes:

Všem mockrát děkuji za komentíky:-K

moc se mi líbí recept:-p:-p:yes::yes::-K

to vypadá velmi dobře.:-p:-*:yes:

Moc zajímavá kombinace, určitě vyzkouším, jen u nás bez cukety;-(, tu nemusíme, ale zato lilek:-), to můžeme:-p.
Na první pohled jsem myslela, že je tam i hořčice.
Nemůžu jinak, než:yes::-K
Pěkné:-*

Hezky recept..:yes::yes:..i mne by chutnalo.

Rozhodně bych nepohrdla a s velkou chutí si nabídla:-p:yes::-K

Parádní brambůrky:-p:yes::yes:

senky:Více méně je to tak, ale kdybych to nazvala Bramborové " lasagne", tak by se to někomu zase nelíbilo, protože lasagne jsou přece těstoviny;-)

U nás oblíbené pod přezdívkou "bramborové lazaně" nebo "červené brambory" i když s malými obměnami;-) a moc nám chutnají. Zrovna na sobotu je mám v plánu:-K

rozmarynaH:No vidíš, ten jsem tam mohla dát taky:-O, tak příště;-)

Andrejko, dělám téměř shodně. A když jsem hodně rozmařilá, přidávám i trochu mangoldu. Nám toto jídlo moc chutná:-p a někdy mi dává dost přemlouvání, abych se nepřejedla. Jasná pochvala:yes:

:-p;-):yes:

Načíst další komentáře (3)

Tématické fráze:
brambory s bešamelem, zapékané brambory s uzeným a bešamelem, lazane z brambor, brambory s mletým masem a bešamelem, recept na zapékané brambory s blaťáckým zlatem, pomazánky s bešamelem, brambory v bešamel, zapékané brambory s s bešamelem, zapékané brambory s bešamelem, bramborové lazaně, pečené brambory a bešamelem, brambory s pikantním sýrem, recepty z blaťackého zlata, cuketa s bešamelem, recept na lazane s besemelem, jednoduché lazaně s bešemelem

Suroviny:
brambory, cuketa, bazalka čerstvá, sýr blaťácké zlato, sůl, máslo, mouka hladká, mléko, sýr tvrdý, klobása papriková, rajče pečené, harissa, cibule, česnek, paprika sušená sladká, olej, sůl

Přidat fotografie receptu