Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Křepelky plněné hroznovým vínem s koňakovovínovou omáčkou

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Dooga Dooga

Náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 668 kJ /
2 311 kcal
Bílkoviny17,06 g
Tuky183,89 g
Vláknina16,30 g
Cholesterol 179 mg
Sodík 3,45 g
Sůl8,50 g
Sacharidy99,34 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hrozny omyjeme a rozpůlíme, vybereme jadérka a rozdělíme na polovinu. Jednu polovinu odložíme bokem a druhou si dáme do misky a zalijeme koňakem. Necháme marinovat. Krok 2: Křepelky zvenku i zevnitř omyjeme a osušíme. Pak opět zevnitř i zvenku osolíme a opepříme. Zeleninu očistíme, nakrájíme na nudličky a dáme do pekáčku na rozehřátý olej a restujeme. Křepelky naplníme marinovaným hroznovým vínem. Otvor zašijeme. Krok 3: Orestovanou zeleninu zalijeme vínem, vložíme křepelky, polijeme je koňakem který nám zbyl z marinovaného hrozna, přikryjeme poklicí a dáme do trouby vyhřáté na 180°C na hodinu. Průběžně přelíváme kuřecím vývarem. Krok 4: Po hodině odklopíme a samotné křepelky dopékáme na kůžičku. Omáčku rozmixujeme a přilijeme smetanu ve které jsme rozmíchali škrobovou moučku. Na másle orestujeme do sklovata zbytek hroznů. Nasucho opečene do křupava slaninu. Servírujeme trochu omáčky do které přidáme orestované hrozny, vedle položíme opečenou slaninu a samozřejmě křepelku. Vhodnou přílohou jsou bramborové šišky.

Zveřejněno 21. 12. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QgDY

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QgDY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

hmmm křepelky jsem nejedla ani nepamatuji:yes::-D a to už pamatuji dost - určitě výborný recept:yes::-p
pro serenu: prosím i já neregi Ti radím, tak si udělej těstoviny a nám masožravcům laskavě dej možnost se alespoň pokochat pohledem na takovou baštu;-)

:-OKřepelky jsem jedl ve Francii na , pro mě zvláštním koření a nijak mi nechutnalo. A ty francouzské měly nohy u sebe.:-8:yes::yes::-))

Křepelky jsem nejedla, ale nějak podobně upravená jsem papala plněná holoubátka:-p. Mají dvojí maso, bílé a červené. Křepelky mají určitě také lahodné masíčko, no a s hroznovým vínem to musí být dobrůtka. Líbí se mi i ty braborové šišky. Jasná pochvala:yes::yes:

Tiše závídím Tvým hostům vypadá to úžasně:-p:-p:yes:+

:yes::yes::-K

serena: Jako u srnčího, pokud jsi vegetariánka, či veganka, případně ochránkyně zvěře, nečti recepty s masem

Colombo65::-D:-D a určitě měly křepelky i smutný očíčka.. Vašku, styď se a jez jen naklíčené obilí:-S:-//:-D:-D:-D

serena:
:-D:-D:-D:yes: .... vrahem je zahradník, to je jasný:-D:-D:-D

Vypadá a určitě i chutná to nádherně;-):yes:

:yes::yes::yes:

Chtěla bych být u Tebe na návštěvě:-8:yes::yes: Dívala jsem se na křepelky v Albertu;-) ale odvaha koupit chyběla:-p;-):-8

Vypadá to náramně a závidím Tvým hostům:-8:-):yes:+

To bylo jasné, od kohože křepelindy, ale návštěva i my všichni spokojení a nabuzení ;-):-p:yes::yes:

No Václave, to musí být bašta, návštěva rozhodně bude velmi spokojená:-p:yes:

Tématické fráze:
křepelka recept, plněné holoubátko, plněné křepelky, křepelky recepty, recepty křepelka, křepelky jidlo, křepelka jidlo, jak chutna krepelka, plněná holoubátka, google.cz-recepty na křepelky, recept na jídlo z křepelek, krepelky na smetaně s bile hrozny, krepelky recept, krepelka modra, dušená holoubátka recepty, krepelky plnene, křepelka francouzská-receptypolévky, křepelky příprava, plněné holoubátka, krepelka recepty

Suroviny:
křepelky, víno hroznové, koňak, zelenina kořenová, víno červené, vývar kuřecí, olej, smetana, máslo, moučka škrobová, slanina, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu