Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cibulová krkovička

Hodnocení receptu je 4,9 (24×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 65 min

75 min (10 min příprava + 65 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie574 kJ /
137 kcal
Bílkoviny3,92 g
Tuky0,67 g
Vláknina16,80 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 22 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy25,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plátky masa mírně naklepeme, osolíme, opepříme a z jedné strany potřeme hořčicí. Krok 2: Maso zprudka opečeme na oleji. Nejdříve stranou, která není potřená hořčicí, pak z druhé strany a odložíme do zapékací mísy. Krok 3: Na pánvi, kde jsme restovali maso orestujeme na kolečka nakrájenou cibuli, ke které přidáme hořčici (na jednu porci masa cca 1/2 lžičky hořčice). Necháme mírně zezlátnout a směs přidáme na maso do pekáčku. Krok 4: Podlejeme cca 100 ml vody, kterou mírně osolíme, přikryjeme a pečeme ve vyhřáté troubě cca 40 minut. Pak odkryjeme a pečeme ještě 20 minut. Krok 5: Podáváme s bramborovou kaší a nebo jakkoliv upravenými bramborami.

Zveřejněno 30. 12. 2012

Poznámka autorky JanaDorazinova

Zdroj-FB stránky "Dobrou chuť". Mám dovoleno od autorky vložit recept na Toprecepty. Tímto jí děkuji za vynikající jídlo.

Lze upravit tím samým způsobem i kuřecí, popřípadě krůtí maso, jen je nedáváme do trouby, ale dusíme kratší dobu přikryté na pánvi.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cibulová krkovička

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0DwX

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cibulová krkovička

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0DwX

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (28)

Jednoduché a luxusní jidlo. :yes: Ukládám a budeme se vracet…:-8

Ukládám a určitě vyzkouším. :-)

Tak tohle byla báječná krkovička <3. Celé rodině chutnala a zařazujeme do jídelníčku. Podávala jsem s kaší z mixu klasických brambor a batátů. Díky za špičkový recept :-K.

|Když jsem dnes ráno vytáhla maso z mrazáku ,tak jsem šla hledat co uvařím,no rovnou jsem si zajela na Vaše stránky a šla hledat,našla jsem tento recept a říkám si (ta ženská umí uvařit i z howna,to snad není pravda).Mám moc ráda Vaše recepty ,jsou rychlé,ingredience snadno dostupné a vždy máme boule až za ušima!!! Prostě tím chci říct že Vy opravdu z ničeho dokážete vykouzlit neuvěřitelné dobroty ......Už mám uloženo i Fofr pizza z chleba...no super nápad na véču.:-K:-K:-K

caarrodejka: :-D:-D:-D Díky, to jsem se s chutí zasmála :-D. No, já nejsem zrovna přítelem surovin, které musím shánět po celé Orlové, nebo jinde. Kolikrát se mi to i podařilo, ale ve výsledku jsem nijakou zvláštnost necítila a tak jsem si řekla, že i z dostupných surovin lze uvařit dobré jídlo:-8. Tak doufám, že vám i tentokrát bude chutnat. A děkuji :-K

<3 Tak tohle je velká paráda.Jednoduché a vyloženě vynikající :yes::yes::yes: Dovoluji si přidat fotku :-)

Valis: díky,to mne moc těší :-)

Taky to zkusím, musí to být mňamka.

Vypadá to úžasně, určitě vyzkouším :yes:

bara.it: :-D I mi se to stávalo, než se mi datum podařilo odstranit úplně. Děkuji:-)

Jani - vyzkousela jsem a ani tentokrat me tvuj recept nezklamal. Fakt dobrutka:-p:-p:-p Takze bodik:yes:17:yes: a s dovolenim i fotka.:-K Toho datumu si nevsimej, mela jsem nejak divne nastaveny fotak:-O

Krásné, jednoduché, nepřeplácané:yes::yes::yes:
Slintám a posílám bodíka:-p;-):-p

savlinka a Jana Remková: určitě máte pravdu, že maso od vyzkoušeného řezníka a nebo půl prasete vcelku je lepší než market. Je to jen moje pohodlnost, že už to mám pěkně naporcované.

Tak takové masíčko taky můžu:-p:yes::yes:

Dala bych si z fleku Jani:-K;-):yes::yes::yes:

rihana: Docela bych souhlasila, ale nevím, no. To, co píšeš jsem taky slyšela a dokonce od někoho z jatek. Jenže, já mám prase ze Stonavy, půl mladého prasátka do 120 kg. Tak nevím. Copak krkovice, ta je ještě ok, i kotletka, ale kýta, to je maras:-(

rihana:JÁ JEZDÍM NA JATKA ;-)vždy koupíme půlku prasete a ten známý co tam dělá mě to pěkně naporcuje a vykostí co potřebuju:yes:v marketu bych maso nekupovala..to radši u řezníka;-)

:yes::yes: krkovičku milujeme:-p:-p:-p:-K

Také mám problém s masem na minutky. Až nedávno jsem se někde dočetla, že mladé maso se vyváží a staré se prodává v našich marketech. Nevím, co je na tom pravdy, ale docela bych tomu věřila, protože krkovici kupuji nakrájenou v Lídlu.

Jenda1:Dělám stejně:-p:yes:

Jenda1: Zkusím, Jendo, určitě, ale pravda je, že mám poslední dobou problém s minutkami. Vždycky je mám tvrdé, nevím, co dělám špatně. Takže trouba je jistota;-). Díky všem za hezké komentáře! Fakt je to jednoduché, nepřeplácané surovinama a to je přesně to, co u nás frčí.:-)

Jani,40let dělám krkovičku jako minutku. Plátky naklepu, potřu slunečnicovým olejem, dám na 24 hodin do chladničky. Pak hodinu před tepelnou úpravou vytáhnu z chladničky, osolím a dělám jako steak, 2-3 minuty z každé strany. Když otočím steak na druhou stranu, přidám celou cibuli nakrájenou na půlkolečka. Hotový steak sundám z pánve, udržuji ho v teple a dodělám na pánvi cibuli do růžovohněda. Hotovou cibuli přidám na steak a konzumuji s přílohou od brambor až po chléb(s chlebem většinou jako rychlou večeři).Vyzkoušej! ;-):-p:yes::yes::yes: +8
:yes::-!

Krkovičku mám taky moc ráda:-p:yes:
Hezké foto Jani:yes::yes:

Nooo, Jani, to se bude přítelovi líbit, až mu tuhle dobrotu naservíruju. . . :-p;-):yes:+

Jednoduché a krásne. Skvelá kombinácia surovín, nepreplácané...:yes:

jednoduché, krásné a jistě vynikající:-p;-):-):yes::yes:

Jani, krkovička patří k mým oblíbeným masům, jako je to u tebe s kotletami a tohle bude dost jedlé:-p Obvzlášť ta druhá fotka se mi páčí...Máš 2.bod:yes:

JANI vypadá úžasně:yes::yes::yes:

Tématické fráze:
krkovice na cibuli, krkovička na cibuli, cibulova krkovička, steak z krkovice na pánvi, krkovička na pánvi, krkovička na cibuli recept, krkovice s cibuli, krkovička s cibulí, steak z krkovičky na pánvi, krkovice s cibulovou krustou, krkovice recepty, cibulový steak z krkovičky, recepty z krkovičky na pánvi, rychlá krkovička, krkovice na cibuly, top recepty krkovice, krkovička, krkovice na grilovaci panvi, cibulová krkovice, krkovice recept

Suroviny:
krkovice vepřová, cibule, hořčice plnotučná, sůl, pepř mletý, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu