Utopenci - ráno naložit, večer baštit
Milujete utopence, ale nechce se vám čekat několik dní než se uleží? Zkuste si připravit podstatně rychlejší variantu podle našeho receptu. Dopoledne nachystáte a večer můžete mlsat. Použít můžete párky, špekáčky nebo jinou uzeninu.
Suroviny pro 1
sklenice 0,5 litru
1
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 830 kJ / 437 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,38 g |
Tuky | 31,87 g |
Vláknina | 5,60 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 1,28 g |
Sůl | 4,00 g |
Sacharidy | 32,65 g |
Postup přípravy
Krok 1: Špekáčky oloupeme a s cibulí je nakrájíme na půlkolečka.
Krok 2: Všechny suroviny na nálev dáme do kastrůlku a svaříme.
Krok 3: Do sklenice dáme třetinu nakrájených špekáčků a cibule, zalijeme částí horkého nálevu, přidáme další třetinu špekáčků a cibule, opět zalijeme částí nálevu. Naskládáme zbytek špekáčků s cibulí a dolijeme zbylý nálev.
Krok 4: Pevně zavíčkujeme, sklenici obrátíme vzhůru nohama a zpět (nálev se tak dostane ke všem kouskům) a po prochladnutí uložíme do lednice. Když se v lednici vychladí, můžeme konzumovat. Podáváme s chlebem.
Zveřejněno 31. 12. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Utopenci - ráno naložit, večer baštit
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oX3z
Moje poznámka
Utopenci - ráno naložit, večer baštit
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oX3z
Nejnovější recepty
Čokoládové s kytičkou
Přidáno před 12 hodinami
Brambory na smetaně 2
Přidáno před 14 hodinami
Pečená štika s dýní
Přidáno před 18 hodinami
Masové kuličky v zeleninové omáčce s bramborovou kaší
Přidáno před 19 hodinami
Halloweenští duchové s ořechovou náplní
Přidáno před 20 hodinami
Krůtí válečky s mozzarelou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Svatomartinské rohlíčky podle Míšy Landové: Nemusí kynout, voní rumem a skořicí a chutnají božsky
Dušičkové kosti: Staročeské cukroví nadchne svou křehkostí a nadýchaností, stejně jako boží milosti se smaží a obaluje v cukru
Ceny cukroví 2024: Maršálek má vyprodáno, cukrářka Mirka van Gils nabízí kilo za 2390 Kč, od amatérů seženete i za 800 Kč
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Mechové muffiny
zanetka.sebkova před 44 minutami
Rychlý ořechový závin
Sladkostiodbarborky před 10 hodinami
Kuřecí prsíčka s hruškou, kešu a červenou řepou
Komtesina před 11 hodinami
Tvarohový koláč se švestkami
Valis před 11 hodinami
Nejlepší špenát
Zaneta23 před 14 hodinami
České buchty
Zaneta23 před 15 hodinami
Gulášovka z mletého masa
trdlo před 16 hodinami
Kynutý houskový knedlík 2
Merylas před 16 hodinami
Sýrovo-brokolicové placky
Eva z HK před 18 hodinami
Ostružinový kynutý věnec
Cejenka před 20 hodinami
Tématické fráze:
naložení utopenců,
recepty utopenci z párků,
utopenci s kecupem a horcici,
utopenci z párků,
recept na naložení utopence,
naložení utopenci,
jak naložit špekáčky,
utopenci hned k jídlu,
jak vyrobit utopence,
jak naložit buřty,
utopenci v majonéze,
recept na utopence,
utopenci recept,
utopenci z kabanosu,
salat z utopencu,
utopenci v marináde,
utopenci s párků,
utopenci,
utopenci s kecupem,
utopenci v kecupu
Suroviny:
špekáček,
cibule,
ocet,
olej,
hořčice plnotučná,
omáčka worcesterová,
kečup sladký,
omáčka chilli,
voda
Komentáře (64)