Moje zelňáky
Geniální dobroty, odzkoušené generacemi, bývají většinou jednoduché, co se týče surovin i zpracování. Přesně takové jsou zelné placky se škvarky podle tohoto receptu. Vyzkoušejte je třeba i z menší dávky, neprohloupíte.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 40 430 kJ / 9 663 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 180,03 g |
Tuky | 662,50 g |
Vláknina | 30,05 g |
Cholesterol | 575 mg |
Sodík | 1,78 g |
Sůl | 4,04 g |
Sacharidy | 730,08 g |
Postup přípravy
Krok 1: Škvarky a vymačkané zelí pomeleme v mlýnku na maso.
Krok 2: V míse vše zpracujeme na těsto. Vyválíme na tloušťku o síle do 1 cm. Vykrajujeme formičkou na koblihy kolečka.
Krok 3: Pečeme při 220 °C dokud nezezlátnou. Mohou být i tmavší, jsou tak oblíbenější.
Zveřejněno 30. 12. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Moje zelňáky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wVwM
Moje poznámka
Moje zelňáky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wVwM
Nejnovější recepty
Plněný bramborový knedlík z pánve
Přidáno před 10 hodinami
Plněné cukety s bouchaným bramborem
Přidáno před 10 hodinami
Smažená bedla v kukuřičné strouhance
Přidáno před 10 hodinami
Halloweenské řezy
Přidáno před 11 hodinami
Květákové krokety s nivou
Přidáno před 17 hodinami
Kulajda se zastřeným vejcem jako od maminky
Přidáno před 17 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Jak na nejlepší pečené kuře podle Zdeňka Pohlreicha: Maso nikdy neomývejte a pečte je vždy ze dvou stran, radí šéfkuchař
Tereza z Peče celá země pokřtila svou detektivku s recepty: Nechyběli kamarádi ze soutěže, Míša Landová ani kriminalista
Lékárna.cz: Jak vybrat správné proteinové produkty a na co si dát pozor
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablečná buchta
Lisa444 před 10 hodinami
Ořechová bábovka
ladunkaaa před 13 hodinami
Obrácený jablkový koláč s krémem
martimud před 14 hodinami
Citrónová babeta
Surmei před 14 hodinami
Veka domácí na chlebíčky
jirina56 před 15 hodinami
Kulajda se zastřeným vejcem jako od maminky
Moanka před 15 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
hana.valisova@seznam.cz před 16 hodinami
Kuřecí kousky na paprikách
Moanka před 17 hodinami
Americké bylinkové brambory
kimlo před 20 hodinami
Vaňkova česnečka
gabikka 20. 10. 2024 20:22
Tématické fráze:
zelňáky,
nejlepší zelňáky,
zelňáky recept,
zelňáky z kyselého zelí,
hrnec zelňák,
zelnak,
recept zelnaky,
top recepty zelňáky,
recept na zelnaky,
zelnáky se škvarkama,
jihočeské zelníky,
skvarkove zelnaky,
zdravé zelnaky,
recepty na zelňáky,
moje recepty,
dobré zelnáky,
recepty zelňáky,
zelnák hrnec,
jihočeské zelňáky,
zelnaky se skvarky
Suroviny:
škvarky,
mouka hladká,
zelí kysané,
sádlo,
pepř mletý,
sůl
Komentáře (9)