Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Estonský kringel

Hodnocení receptu je 5,0 (33×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

terkaxx

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 80 min

80 min (80 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie17 836 kJ /
4 263 kcal
Bílkoviny92,63 g
Tuky154,20 g
Vláknina26,00 g
Cholesterol 823 mg
Sodík 3,38 g
Sůl8,32 g
Sacharidy613,14 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Uděláme kvásek a z uvedených surovin, zpracujeme těsto a necháme nakynout. Krok 2: Cukr smícháme se skořicí. Krok 3: Nakynuté těsto rozválíme do obdélníku cca o síle 1 cm. Krok 4: Poté potřeme máslem, posypeme směsí a zabalíme do ruličky. Krok 5: Ostrým nožem rozkrojíme po délce na poloviny a ty pak zamotáme dohromady. Z pletence zformujeme věneček a přeneseme ho na plech vyložený papírem na pečení. Krok 6: Necháme ještě chvíli kynout a pak vložíme do trouby vyhřáté na 180°C. Upečeme dozlatova, asi 20 minut.

Zveřejněno 7. 1. 2013

Poznámka autorky terkaxx

Zdroj receptu: Maminčiny recepty.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Estonský kringel

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kXyY

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Estonský kringel

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kXyY

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (41)

:yes:už se peče....vypadá moc hezky:-p

Těsto je hrozně tuhé...i pekárna s tím má problém!

Vyborny recept, nez jsme se nadali tak jeden kus nam sezrala nase boxerka :)zitra pecu dalsi

Výborný recept. Dala jsem vše podle receptu a těsto bylo krásné. Do jednoho věnečku jsem přidala jablka a byl lepší než bez nich. Pekla jsem večer a na snídani zbyl jen kousek :-p

Pekla jsem jej v pátek poprvé, povedl se excelentně! Bod a díky za recept! Přidávám fotku prvotiny.:yes:

Miluju kringel, dělám podle stejného receptu a jedině, když nás je na něj více, jinak bych ho celý snědla sama ještě teplý. Jak někde vidím stánek s trdelníky, hned na něj dostanu chuť a musím si ho pak doma upéct.

Elis: Dnes jsem dělala kringel dle toho receptu. Osobně jsem dala jen 200 ml mléka a bylo to akorát, naopak trochu mouky jsem musela přisypat. Paní Elis, buď jste dala jiný druh mouky a větší množství, anebo o hodně méně mléka než je v receptu.
S těstem se pracuje dobře, pěkně se zpracovává, vyválí, smotá a rozkrojí. Pěkně nakynulý a právě v troubě je v poslední fázi "výroby". Děkuji za recept - doporučuji!:yes:

těsto je neuvěřitelně tuhé, při zpracování. Musela jsem přilít mléko...tak jsem tedy zvědavá co mi z něj vyjde..mám ho nést večer na narozeniny....:-/

Také jsem pekla tento skvělý kringel.Používám různě tvarovaný.OVelikonocích jsem do něj vložila 4vejce,jako ozdobu nahoru.V Den matek jsem ho stočila do tvaru srdce,o Vánocích jsem ze dvou kusů vytvarovala stromeček.Byl to báječný dekor na stole,který vydržel asi 1hod,nikdo neodolal.Dávám-li ho darem,okamžitě přidávám k němu ozdobnou ruličku s receptem a tak rozšiřuji tento recept dál.:yes::yes::yes::yes::yes:

Ačkoliv nejsem na kynutá těsta, tohle je vážně výborná záležitost, snědl se téměř na posezení :-) Ještě vyladím tu vizuální stránku a bude to dokonalé .-)

Pečiem pravidelne, u nás je hitom. Nerobím však už "veniec", ale len dlhý pletenec. Vyskúšala som aj slanú verziu - s mletými oškvarkami. Viac osolené cesto som natrela mletými osolenými oškvarkami, zamotala, rozkrojila a splietla. Bola to dobrá voľba.

Včera upečeno. Je výborný. Téměř celý se snědl naposezení. Manžel byl nadšený. Trochu jsem byla na nervy z toho pletení a přenesení těsta na plech ale myslím, že na poprvé výsledek vůbec není špatný :-)

Tak jsem ten výtvor vyndala z trouby, celý barák je provoněný skořicí. Udělala jsem dva věnečky. Musím říct, že se s těstem pracovalo naprosto skvěle. Mám i fotku v telefonu, pokusím se ji sem vložit. přítel už mlsně obchází kolem, já si dám až ráno, kdyby to někoho zajímalo, spočítala jsem přibližně kalorickou hodnotu:
1 věnec 1822,5 kcal, počítám, že ze čtvrtky budou tak tři plátky, jeden tedy bude mít cca 152 kcal.

Já bych to moc neřešila, je tady hromada skoro stejných receptů a málokdy někdo neco namítá, naopak se dámy navzájem chválí. Je pravda, že stejný recept, ale pod jiným názvem jsem si také uložila do oblíbených a dnes ho zkouším. Koneckonců je lepší, když je tady ta dobrota 2x než aby tady nebyla vůbec. V každém případě děkuji OBĚMA AUTORKÁM za prima recept a popis.:-D:-D:yes::yes:
PS: a oba recepty se nepatrně, ale jen velmi nepatrně liší v množství surovin do náplně

kontrolor 12. 1. 2013 00:35
maiva:máš uplnou pravdu.:yes::yes::yes:

Hella:Dívala jsem se pozorně, máš psané maminčiny recepty jako zdroj, kde je tento název. Ty jsi ale dala český název. Bohužel autorka opsala z těch maminčiných receptů.
Omlouvám se Ti, jestli se cítíš mou připomínkou dotčená. Nesháněla jsem po netu, kde je estonský kringel.

maiva: Trochu si protiřečíš. Na jednu stranu píšeš, že pokud někdo chce přidat podobný recept, tak stačí přidat k původnímu fotku a na druhou stranu obhajuješ to, že tu bude zcela totožný recept 2x. Nechci tu vést nějakou žabomyší válku, ani nechci žádat o smazání receptu, víc mi vadí, že autorka neuvedla zdroj, kde recept opsala. Já jsem to uvedla a vím, že je i na dalších kuchařských stránkách. Ale je na každém, do jaké míry bude dodržovat daná pravidla. Problém je v tom, že pravidla sice byla vyhlášena, ale nikde tu nejsou uvedena a mnoho nových uživatelů to ani netuší. A tak vznikají neustálá nedorozumnění, jako stejné recepty, stejné názvy receptů, kopírování fotek atd., atd.

Hella: Je tu pouze jeden - Tvůj. Terka má rovněž krásně upečený:yes: proč by ho tu nedala:-). Věřím, že třeba nenašla - to tu tvrdí řada lidí:-8 každou chvíli. V některých případech se víckrát opakují recepty jen s drobnými obměnami:-//. To je podle mě daleko horší /zbytečné - stačila by např. fotka/. Každý si dá název extra, aby jeho recept vynikl a pak hledejme:-//

Hella:Protoze jsem takovy recept nenasla, se jmenem a ani mi to nenahlasilo ze podobny recept uz tu je..omlouvam se jestli vam to vadi

Tak dneska jsem pekla zase, ale s upravami. Misto skorice jsem dala do jedne rolady povidla a do druhe tvaroh s cukrem a trochou citronove kury.Kazdy copan mel od kazde prichuti. Pekla jsem kratsi dobu, aby to nebylo az tak moc krupave, temer vysusene.A po 15min jsem to cele pomazla rozpustenym maslem. Je to moooc dobre, mnam mnam:-p

Proč jsi sem zadala přesně stejný recept, který už tu je?

Taky jsem již dřív zkoušela, ale tak přesně, krásně kroucené, jako máš ty se mi nepovedlo.Máš to moc hezké:-p+:yes::yes:

Dělám něco podobného, jen ne tak hezké "krucánky", jako jsou tyto. S máslem místo cukru utřu med a posypu ještě sekanými ořechy. Děkuji za připomenutí, bod bez komentáře jsem už poslala předtím ;-) :-p:-K:yes:

:-):yes:posílám bodík a vyzkouším tu dobrotu.Doufám,že se mi povede:-D

I já přidala slíbené foto:-K

už jsem dodala i fotodůkaz;-)
joo a je to výborný, mládě schrouplo hned tři kusy a já beru na košt kolegyňkám do práce:-p
p.s. nepeču naposled;-):yes:

Tak to vypadá vážně nádherně:-K:-p budu to muset vyzkoušet. Sice jako blondýně mi zprvu nedošlo, jak je myšleno to naříznutí, ale po třetím přečtení to bylo jasné i mně:-D:-))Takže bodík a ukládám:-)):yes:

delala jsem dnes, prave chladne na okne a voni ceely dum:-p:yes: bude urcite super. delala jsem teda v DP se susenym drozdim, ale v poho. ovsem to testo na pocatku byl pekny tuhyk, po vykynuti v poho, za chvili bude košt:-p
p.s. tesim se na dalsi varianty, treba povidla-orechy, jablicka, mak atd;-):yes:

terkoxx máš je nádherné:yes::-D peklad jsem podle Helly a tak vím, že jsou skvělé:-p

Ja som piekla podľa Helly, je skvelý...

Načíst další komentáře (11)

Tématické fráze:
estonský tringel, kryngel, kringel recept video, estonský koláč, maminčiny recepty - estonský kringel, estonský trdelník, tringelt trdelník, estonský krigel, estonsky kryngel, estonsky tringelt, kringel postup, estonsky, estonský kriegel, tringel, kringel náplně, brýdová kringel, kolač kringel, kriegel recept, estonský kringel brydová, kringel koláč recepty

Suroviny:
mléko, žloutek, máslo, cukr, sůl, mouka hladká, droždí čerstvé, cukr krupice, skořice, máslo

Přidat fotografie receptu