Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Houbová paštika jinak

Hodnocení receptu je 3,9 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Teta Lena

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 276 kJ /
305 kcal
Bílkoviny17,43 g
Tuky1,59 g
Vláknina44,70 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 60 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy37,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Orestujeme cibuli, přidáme pokrájené houby a dusíme do změknutí hub. Necháme vychladnout. Krok 2: Pomeleme na masovém strojku, potom přidáme sůl, pepř, koření a citron. Já dávám podle chuti. Krok 3: Dám do sklenic a steriluji tak 30-40 min. Kdo má rád může přidat třeba feferonku.

Zveřejněno 29. 8. 2009

Poznámka autorky Teta Lena

Použití univerzální, na topinky ,pod maso, na palačinky, do nádivek -podle chuti. Mám to ze sešitu Houby pokaždé jinak od Šárky Škachové.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Houbová paštika jinak

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/N9gm

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Houbová paštika jinak

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/N9gm

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Udělala jsem ze zmražených, je to velmi dobré, kari dodá zase jiný, neobvyklý " šmrnc ". :yes::-p+

Lenko, neváhej a šup sem s houbovou tlačenkou. Houbových receptů neni nikdy dost.Každý si pak může vybrat co jeho strávníkům chutná. O houbové tlačence jsem nikdy neslyšela. Je určitě zdravější než vepřová.

Ano máš pravdu. Mám radši trošku kyselejší tak přidávám víc vymačkaných citronů. Bude-li zájem přidám houbovou tlačenku neviděla jsem ji tam. U nás můžou být houbičky na jakýkoliv způsob také.

Lenko, houbičky naše rodina miluje na jakýkoliv způsob. Doufám, že na podzim porostou. Recept ukládám do oblíbených a když houby porostou jak z vody, tak paštiku udělám. :-)) Na topinkách je určitě božská.:-p Lenko, je to tvůj první receptík na Topkách, že jo? Posílám prvního bodíka.:yes::-)):yes:

Tématické fráze:
paštika z hub, recept na houbovou paštiku, houbová paštika s játry, veganská paštika, paštika, pastika s houbami, houbova tlačenka, domácí houbová paštika, -domaci paštika recepty, domácí paštika s houbami, paštika z hub recept, recept na houbovou tlačenku, recept na houbovou kuřecí paštiku, pasta z hub, hobová paštika, houbov patika, jatrova pastika s houbami, recepty-,houbová paštika, pasta z hub na topinky, topinky jinak

Suroviny:
houby, česnek, cibule, olej citronový, květ muškátový, koření kari, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu