Nejlepší medovník
Medovník je legendární dezert, který spojuje jemné medové pláty s bohatým krémem. Jeho lahodná chuť a vůně dělají radost při každé příležitosti – ať už jde o rodinnou oslavu, nedělní odpoledne, nebo sváteční hostinu.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 40 604 kJ / 9 705 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 140,12 g |
| Tuky | 407,57 g |
| Vláknina | 28,20 g |
| Cholesterol | 1,68 g |
| Sodík | 365 mg |
| Sůl | 0,73 g |
| Sacharidy | 1 334,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve začneme krémem. Do rendlíku vlijeme mléko a přisypeme přesátou hladkou mouku. Důkladně mícháme, dokud se směs nezačne vařit. Chvilku povaříme a pak vypneme. Moučnou kaši, necháme vychladnout a pak jí postupně přidáváme do vyšlehaného másla s cukrem. Nakonec ochutíme rumem.
Krok 2: Do většího hrnce nalijeme vodu a připravíme lázeň, ve které budeme šlehat suroviny. Do mísy, kterou ponoříme do vodní lázně nebo dáme nad páru, přidáváme postupně máslo, mléko, cukr, med a vejce. Šleháme a přidáme teplou směs k mouce.
Krok 3: Těsto propracujeme. Hotové hladké těsto rozdělíme na 4 bochánky a necháme chvíli odpočinout. Poté si připravíme 4 pečicí papíry o velikosti plechu a každý bochánek vyválíme na plát.
Krok 4: Plechy vkládáme do vyhřáté trouby a každý plech pečeme přibližně 10 minut.
Krok 5: Vychladlé placky pomažeme krémem a ozdobíme strouhanými oříšky.
Zveřejněno 16. 1. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nejlepší medovník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AOq7
Moje poznámka
Nejlepší medovník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AOq7
Nejnovější recepty
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 2 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 3 hodinami
Domácí vlašský salát na chlebíčky
Přidáno před 4 hodinami
Čokoládové budino s kávovým podtónem
Přidáno před 10 hodinami
Kuřecí prsa na smetaně s paprikami
Přidáno před 18 hodinami
Brambory na cibulce se zelím
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablkový závin
Lucy27 před 13 minutami
Maminčina vánoční rybí polévka
slunicko.rk před 41 minutami
Moji utopenci
marky79 před 1 hodinou
Pudinkové cukroví
adela. před 1 hodinou
Kokosové strojkové cukroví
adela. před 1 hodinou
Sachr cukroví
adela. před 1 hodinou
Hrnková buchta
Helenecka 21 před 3 hodinami
Utopenci - ráno naložit, večer baštit
tomas.rejzek před 3 hodinami
Vánočka s rozinkami
Terka.Ambrozkova před 4 hodinami
Nejlepší marokánky
Terka.Ambrozkova před 4 hodinami
Tématické fráze:
medovnikove rezy,
nejlepší medové řezy,
medovník řezy,
domácí medovník na plech,
medovník,
medovník na plech,
svatební medovník,
medovník návod,
recepty medovník,
nejlepší domácí medovník,
řezy medové nejlepší recepty,
medovník originál recept,
medovník s vlašskými ořechy,
návod na medovník,
medovník recept,
medovník originál recept na plech,
řezy medovnik,
medovník recept na plech,
recept na medovník originál,
medovník řez
Suroviny:
máslo,
mléko,
cukr moučkový,
med,
vejce,
mouka hladká,
mléko,
mouka hladká,
máslo,
cukr moučkový,
rum,
ořechy
Komentáře (7)
pro3lishk4- přemýšlejte, než zadáte recept. Je zde vyhledávač a takových medovníků plno
Jak chcete uvařit skoro kilo mouky ve 4 lžicích mléka? Nebo že by to byl ten krém? Podle tohohle návodu nikdo, kdo medové řezy ještě nedělal, neupeče. Chce to trochu přemýšlet a nehonit se za vidinou skleněného pekáče