Žravé řezy
Nadýchaný piškotový korpus, svěží smetanový krém a ovocné želé. Také se můžete po takových moučnících utlouct? Ne nadarmo se jim říká žravé řezy. K dokonalosti je doladí přidání libovolného ovoce, ať už čerstvého nebo kompotovaného.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 148 kJ / 3 621 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 77,85 g |
Tuky | 159,80 g |
Vláknina | 4,50 g |
Cholesterol | 1,69 g |
Sodík | 794 mg |
Sůl | 2,18 g |
Sacharidy | 465,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Žloutky oddělíme od bílků, z bílků ušleháme tuhý sníh.
Krok 2: Žloutky šleháme s cukrem do světlé pěny, pak přidáme horkou vodu a šleháme ještě 1 minutu.
Krok 3: Pak přidáme mouku s práškem do pečiva a nakonec lehce vmícháme tuhý sníh z bílků.
Krok 4: Nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme při 180 °C asi 20-25 minut. Necháme vychladnout.
Krok 5: Do mísy dáme smetanu, zakysané smetany a moučkový cukr.
Krok 6: Ušleháme hladký krém, který vmícháme do želatinového ztužovače, připraveného podle návodu na sáčku.
Krok 7: Do krému přidáme pokrájené ovoce a natřeme ho na vychladlý moučník. Šťávu z kompotu dolijeme, abychom měli 250 ml tekutiny a připravíme dortové želé podle návodu.
Krok 8: Necháme ho prochladnout a nalijeme ho na smetanový krém. Necháme v lednici alespoň 2 hodiny ztuhnout.
Zveřejněno 6. 4. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Žravé řezy
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qvR
Moje poznámka
Žravé řezy
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qvR
Nejnovější recepty
Plněný bramborový knedlík z pánve
Přidáno před 13 hodinami
Plněné cukety s bouchaným bramborem
Přidáno před 14 hodinami
Smažená bedla v kukuřičné strouhance
Přidáno před 14 hodinami
Halloweenské řezy
Přidáno před 14 hodinami
Květákové krokety s nivou
Přidáno před 20 hodinami
Kulajda se zastřeným vejcem jako od maminky
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Oblíbený rybí salát podle ČSN: Vařené filé dodá jemnou chuť, zelenina s majonézou zase svěžest
Retro okénko: Dárkový koš býval velmi oblíbený a stál asi 300 Kčs. Pod celofánem se skrývalo víno, káva, čokoláda i sušenky
Pomohl hot dog vyhrát válku? aneb Britský král Jiří VI. si na návštěvě v Americe zamiloval párek v rohlíku
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablečná buchta
Lisa444 před 14 hodinami
Ořechová bábovka
ladunkaaa před 16 hodinami
Obrácený jablkový koláč s krémem
martimud před 17 hodinami
Citrónová babeta
Surmei před 17 hodinami
Veka domácí na chlebíčky
jirina56 před 19 hodinami
Kulajda se zastřeným vejcem jako od maminky
Moanka před 19 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
hana.valisova@seznam.cz před 19 hodinami
Kuřecí kousky na paprikách
Moanka před 21 hodinami
Americké bylinkové brambory
kimlo před 23 hodinami
Tématické fráze:
želatinové řezy,
žravá buchta s ananasem,
rezy,
žravá buchta s pudinkem,
prostřeno jahodové řezy,
prudce žravá buchta,
žravá buchta prostřeno,
nugátové lahodné řezy,
žravéřezy,
žravá buchta recept s ananasem,
vynikající řezy,
žravý koláč,
lahodné řezy,
řezy a buchty,
prostřeno jahodové řezy recepty,
recept na zravou buchtu,
zelatinove zakusky,
výborné nugátové řezy,
želatinový dort,
želatinový řez
Suroviny:
cukr krupice,
mouka hladká,
vejce,
voda,
prášek do pečiva,
smetana ke šlehání,
smetana zakysaná,
ovoce kompotované,
ztužovač želatinový,
cukr moučkový,
želé dortové,
ovoce kompotované,
voda
Komentáře (33)