Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Marinovaný králík

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

nofrona

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 990 kJ /
1 671 kcal
Bílkoviny30,88 g
Tuky159,51 g
Vláknina3,92 g
Cholesterol 92 mg
Sodík 1,73 g
Sůl4,00 g
Sacharidy11,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Králíka omyjeme a naporcujeme, osolíme a opepříme. Česnek očistíme a nakrájíme na plátky. Krok 2: Připravíme si marinádu smícháním oleje, koření a bílého vína. Každou porci králíka potřeme marinádou, poklademe plátky česneku. Porce skládáme do misky s víkem, marinádu která nám zůstala přilejeme k porcím králíka, zavřeme víkem a necháme 2-3 dny marinovat v lednici. Pokud maso necháme v lednici déle, po 2 dnech maso otočíme. Krok 3: Po marinování jednotlivé porce krájíka zabalíme do krájeného česnekového boku, naskládáme do pekáče, přelejeme marinádou a podlejeme vodou. Krok 4: Pečeme pod poklicí na 200°C cca hodihu a půl, podle velikosti králíka. Po dobu pečení maso přeléváme výpekem a doléváme vodu.

Zveřejněno 26. 1. 2013

Poznámka autorky nofrona

Jako příloha jsou šťouchané brambory s cibulkou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Marinovaný králík

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/l6vM

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Marinovaný králík

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/l6vM

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

to byl koncert chutí

Parádně připravený mycáček:-p+6:yes::-K

nofrona:Ted je mi jasna ta barvicka- kurkuma a mleta horcice, to je ono!!!

Hambro: Dekuji pekne, hledala jsem tez, lec jsem spatne zadala(koreni Izrael, melo byt koreni smes Izrael).

jarka skrobakova:Děkuji i všem komu se recept líbí:-K

Nofronko máš to krásné jsi úžasná :-p:-p:yes::yes::-K

Díky myško:-K


rebeka: dík a jak jen toto je možné:-O:-O, to se musí napravit;-):-D:-D

mňamka:-p:-p:yes::yes: nevíš, jak je možné, že už nemám králíky:-O:-?:-8:-D:-D:-D

Dobrý nápad Markétko, králík dlouho nebyl na programu a Ty ho máš super:-p:-p;-):yes:

OK, pockam na pristi Vanoce, co mi zbyva!!

suslajda::-8
Jitkas: koření Izrael kupuji v Brně na vánočním trhu, už tam mám jeden stánek odzkoušený, paní si to sama míchá a není tam žádná sůl. Letos jsem zapoměla, husa jedna a dala na ušáka už zbytek, tak složení ti nenapíšu:-(.

Bibinka:No ono bylo potřeba udělat místo v králíčáku:-8, pro malé ušáčky, na jaro bude další várka, tak písni adresu a pošlu, nebo zavandruj k nám na moravu, je tu krásně;-) díky:-K

A nedá pokoj, krásný micáček jen kde ho vzít:-(:-p:-*:yes::yes:

Kralicek peceny(perfektni), jen nevim, co je koreni Izrael. Asi nebudu sama, ale urcite to bude dobre. V opacnem pripade bys ho nepouzila, to je jasne. Ten bok chvalim, usak se nevysusil, je to na nem videt.

Načíst další komentáře (1)

Tématické fráze:
marinovaný králík, marinovany králík recepty, pečený marinovaný králík, marinovani kralika, králík marinovaný, recepty na marinovaného králika, top recepty králík, recept na kralika marinovany, králík recepty, jak marinovat králika, marinovany králík recept, králík s marinádou, recept marinovaný králík, recepty marinovaný králík, marynovaný králík, marinovani kralik, marinování, pečený králík marinovaný, recepty z králíka, recepty s kralikem

Suroviny:
králík, bok česnekový, pepř, sůl, česnek, olej, koření izrael, víno bílé, voda

Přidat fotografie receptu