Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tyčinky naslano

Hodnocení receptu je 4,2 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

diggisek diggisek

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 20 min

35 min (15 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Slané tyčinky jsou křupavým a chutným pohoštěním, které se hodí na každou příležitost. Ať už jako svačinka, k vínu, nebo na večírek s přáteli, vždycky sklidí úspěch. Můžete je připravit s různými druhy koření, sýrem nebo sezamem a vytvořit tak nekonečné variace, které uspokojí všechny chutě.

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie442 kJ /
106 kcal
Bílkoviny8,68 g
Tuky7,56 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 499 mg
Sůl1,21 g
Sacharidy0,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Listové těsto vyválíme a nakrájíme na tenké pruhy o délce asi 10 cm. Krok 2: Vložíme na plech, potřeme rozšlehaným vejcem, osolíme a okmínujeme, případně dáme jiné koření. Krok 3: Pečeme do zlatova ve vyhřáté troubě.

TIP: Tyčinky aneb jak na slané pohoštění - několik tipů

Zveřejněno 23. 1. 2013

Poznámka autorky diggisek

Recept je hrozně jednoduchý, používám ho, když mi zbude listové těsto, nebo pokud má dojet návštěva a není co na stůl.

Naskládám do skleniček jako slané tyčinky a jen se po nich zapráší :). Dost se u nás používá místo kmínu i paprika nebo grilovací koření a chutnalo i koření na hranolky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tyčinky naslano

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AOM9

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tyčinky naslano

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AOM9

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
kroucené tyčinky z listového těsta, grilovací tyčinky, nekynuté tyčinky, tyčinky grissiny, kroucené tyčinky, pivni tycinky, grissiny, listove tycinky, recept na grilovací tyčinky, listové těsto na slano tyčinky, tyčinky s droždím, slane těsto na tyčinky, listové tycinky na slano, listové těsto slané tyčinky, ticinky s listoveho testa, hranolky z listoveho testa, tenké tyčinky z listového těsta, tyčinky grissiny recept, tenke tycinky recept, grilovací tyčinky recept

Suroviny:
těsto listové, sůl, kmín celý, koření grilovací, paprika, koření na hranolky, vejce

Přidat fotografie receptu