Osso buco
Hovězí nebo telecí kližka s kostí (osso buco = kost s dírou) je vynikající na dušení. Zkuste skvělé osso buco po italsku, dušené v zeleninové omáčce s vínem a na závěr posypané bylinkami, kterými vytvoříte onu proslavenou tečku.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 821 kJ / 674 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 5,94 g |
| Tuky | 43,26 g |
| Vláknina | 7,76 g |
| Cholesterol | 128 mg |
| Sodík | 45 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 23,98 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 28. 1. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Osso buco
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9XOB
Moje poznámka
Osso buco
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9XOB
Nejnovější recepty
Grinchův elixír
Přidáno před 12 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 16 hodinami
Fíkové kostky
Přidáno před 16 hodinami
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 17 hodinami
Salát Emerald
Přidáno před 18 hodinami
Kuličky kumquat
Přidáno před 18 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kapří hranolky
loing před 7 hodinami
Medvědí tlapky
hoopoo před 7 hodinami
Čokoládová poleva z kakaa
Eva11 před 7 hodinami
Banánky ze strojku
Vilik před 8 hodinami
Kokosová vosí hnízda
Evculina84 před 8 hodinami
Těstovinový salát Vltavín
Jan Nemec před 9 hodinami
Nejlepší marokánky
Petruse2503 před 9 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
jana.r před 10 hodinami
Svíčková na smetaně
Sirael před 11 hodinami
Tématické fráze:
osso buco,
osobuko,
osobuko recept,
kluci v akci ossobuco,
osso buco recept,
osobuco,
ossobuco recept,
osso buco kluci v akci,
ossobuco,
osso bucco,
osobuko recepty,
ossobuco recepty,
osso buco recepty,
hovězí osobuko,
osobuko kluci v akci,
recept na ossobuco,
recept na osso buco,
recept na osobuko,
hovězí osobuko recept,
oso buko
Suroviny:
kližka hovězí s morkovou kostí,
sůl,
pepř mletý,
mouka hladká,
cibule,
máslo,
rajče drcené,
víno bílé,
vývar hovězí,
petrželka,
kůra citronová,
česnek
Komentáře (51)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Jako důkaz přidávám i fotku
...kudrnka že je lepčččí?
Pro svou hrubost leda tak na protažení "trubek"
...ááá nééébóóó v případě nouze nejvyšší, nedostává-li se petržílky plocholisté, tak nanejvýš na ozdobu...
***
Přijde mi, že konečně i v české kotlině kudrnka, chválabohu, už není in
Vygooglila jsem si tu osso buco a z těch obrázků je mi úplně"zle"jak to dobře vypadá
Haničko,já bych si tak dala,mňam
p.s. ještě maje králíčka ještě kousek, vyměním za toho mladéo sexy býčka
krása na talíři, skvostný recept, krásné foto