Rýžový nákyp s broskvemi
Jedno z klasických sladkých jídel, které si jistě všichni pamatujeme z dob stravování ve školních jídelnách. Pokud si ho ale připravíte doma, zapomenete na tehdy nepříliš oblíbené jídlo. Sladká vůně, která se line kuchyní při jeho pečení, přiláká ke stolu celou rodinu.
Postup přípravy
Krok 1: Rýži propláchneme vodou, zalijeme mlékem, osolíme a uvaříme doměkka.
Krok 2: Po uvaření necháme rýži vychladnout. Mezitím nakrájíme broskve na menší kousky.
Krok 3: Troubu předehřejeme na 170 °C.
Krok 4: Změklé máslo vyšleháme s cukrem, vanilkovým cukrem a žloutky do pěny a promícháme se zchladlou rýží.
Krok 5: Do takto připravené směsi přidáme nakrájené broskve a 2-3 polévkové lžíce kompotové šťávy. Důkladně promícháme.
Krok 6: Z bílků vyšleháme pevný sníh a opatrně ho vmícháme do rýžové kaše.
Krok 7: Dortovou formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Naplníme rýžovou hmotou a vložíme do předehřáté trouby.
Krok 8: Pečeme dozlatova asi 50 minut. Nákyp můžeme podávat horký i studený.
Zveřejněno 24. 6. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rýžový nákyp s broskvemi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lXLj
Moje poznámka
Rýžový nákyp s broskvemi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lXLj
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 5 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 5 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 5 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 5 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 7 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 8 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 8 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 9 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 9 hodinami
Tématické fráze:
rýžový nákyp s broskvemi,
broskvový nákyp,
rýžový nákyp,
výborný rýžový nákyp,
vlačný rýžový nákyp,
výborný rýžový nákyp s broskvemi,
rýžový nákyp s merunkami,
rýžový nákyp s broskví,
ryzovy nákyp od babičky,
broskvový rýžový nákyp,
rýže s broskvemi,
výborný rýžový nákyp recept,
recept rýžový nákyp,
rýžový nákyp z broskví,
rýžoví nákyp s broskvemi,
ryzovy nakyp s broskvema,
rýžový nákyp vláčný,
rýžový nákyp ze sáčkové rýže,
rýžový nákyp v troubě,
ryzovy nakyp broskve
Suroviny:
rýže kulatozrnná,
mléko,
máslo,
cukr,
cukr vanilkový,
vejce,
sůl,
kompot broskvový,
máslo,
strouhanka
Komentáře (22)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Zkuste nekdy boruvky, taky mnam
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Dnes ho zrovna dělám, akorát použiji švestky.
Paráda