Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kynutá bábovka s jablečno - kakaovou náplní

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

kucerova45 kucerova45

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie21 268 kJ /
5 083 kcal
Bílkoviny102,34 g
Tuky151,61 g
Vláknina43,40 g
Cholesterol 706 mg
Sodík 538 mg
Sůl1,20 g
Sacharidy805,64 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mouky prosijeme do mísy, přidáme sůl, cukry bez 1 lžíce, citronovou kůru a promícháme. Krok 2: Uděláme důlek, do kterého dáme lžíci oddělaného cukru, nalijeme teplé mléko /ne horké/, do mléka rozdrolíme droždí, trochu promícháme vidličkou a necháme vzejít kvásek. Krok 3: Pak přidáme vlahou rozpuštěnou heru, žloutky, vejce a zaděláme vláčné těsto, které necháme na teplém místě kynout asi hodinku a půl. Krok 4: Jablka oloupeme, nastrouháme na hrubém struhadle, přidáme cukr, kakao, piškoty, rozinky a promícháme. Krok 5: Z těsta vyválíme plát, obdélník, potřeme rozpuštěnou herou, natřeme náplň a srolujeme jako roládu. Tu pak přeneseme do sádlem vymazané bábovkové formy a necháme půl hodinky odpočinout. Krok 6: Vrch potřeme sádlem nebo Herou a dáme do trouby péct na 180 stupňů, po 20 minutách stlumíme na 160 a pečeme asi 60 minut. Špejlí zkusíme zda je bábovka upečená.

Zveřejněno 31. 1. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wgyR

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wgyR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Tomáš Jeřábek 6. 7. 2014 17:20
Bábovku jsem vyzkoušel,a je výborná,doporučuju všem.Dobrou chut,pěkný den.:-)

Tak to je babovka s velkym "B", citim tu vuni az sem. Je urcite vynikajici o tom nepochybuji.

bábovka vypadá suprově! a líbí se mi ten nevšední postup-z rolády vznikne bábovka!:-D

Ta je nádherná, moc se mi líbí recept, :-p:-p:yes::yes::-K , jablíčka s kakaem to je moc fajn kombinace:-K +2 bodík

:yes:recept se mi líbí,bábovka moc pěkná:-K:-K:-K

Tématické fráze:
kynutá bábovka s kakaem, kynutá buchta s kakaem, kakaová nápln, kynutá bábovka s jablky, kakaová náplň do buchet, buchty s jablečnou náplní, kynutá buchta s jablky, kynutá buchta s jablky recept, kynute buchty s kakaem, kakaová bábovka s jablky, kynuté buchty s jablky, kynutá jablečná buchta, kakaová nápln recept, kynuta kakaova babovka, kynuta babovka, kynuta kakaová buchta, kynutá jablková bábovka, kakaova napkn do buchet, náplně do kynutých buchet, kakaová buchta s jablky

Suroviny:
mouka polohrubá, mouka hladká, sůl, cukr krupice, cukr vanilkový, tuk hera, kůra citronová, droždí, žloutek, vejce, mléko, jablko, cukr, kakao, piškoty, rozinky, rum, tuk hera

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu