Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 53 707 kJ / 12 837 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 202,40 g |
Tuky | 657,70 g |
Vláknina | 52,80 g |
Cholesterol | 2,74 g |
Sodík | 100 mg |
Sůl | 0,14 g |
Sacharidy | 1 500,50 g |
Postup přípravy
Tip: Po vytažení z trouby lze okraje potřít také mlékem (těsto zkřehne) a střed pokropit přepuštěným máslem smíchaným s rumem (nešetříme).
Zveřejněno 2. 2. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Valašské frgále
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GKx0
Moje poznámka
Valašské frgále
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GKx0
Nejnovější recepty
Mrkvové muffiny se sladkým sýrovým krémem
Přidáno před 8 hodinami
Pirohy z plundrového těsta plněné uzeným masem
Přidáno před 9 hodinami
Hamburgery s „fejkovým” trhaným masem
Přidáno před 10 hodinami
Čokoládový fondant
Přidáno před 14 hodinami
Zapečený květák s nivou, vejci a smetanou
Přidáno před 18 hodinami
Třená staročeská bábovka
Přidáno 28. 4. 2025 18:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vietnamská pánev s vepřovým masem
Sahula před 4 hodinami
Banánová bábovka
Ketynna před 4 hodinami
Chřest (nejen) s vejcem
Oskeruska před 5 hodinami
Šunkofleky
Sabiii před 8 hodinami
Vtipná majonéza-tatarka "fofrem"
Sabiii před 8 hodinami
Můj segedínský guláš
radekfiala před 9 hodinami
Červená řepa nakládaná a extra voňavá
Ernest_Bago před 9 hodinami
Autentické špagety carbonara podle Emanuela
pokorny.iv@email.cz před 10 hodinami
Pampeliškový med
pavlina.smrzova@seznam.cz před 10 hodinami
Nepečený jablečný dort
masarykoele před 11 hodinami
Tématické fráze:
valašské frgále recept,
valašske kolače,
valašské frgále,
frgále,
koláče frgále,
valašská kuchyně recepty,
nejlepší frgále,
valašské frgály,
valašké frgále,
valassky kolac,
recept na frgály výborný,
výborné frgály,
výborné frgále,
frgaly,
valašská kuchyně,
forma na frgale,
recept na valasske frgale,
recept na valašské frgály,
nejlepší frgály,
vyborne valašské frgale
Suroviny:
mouka hladká,
mouka hrubá,
máslo,
cukr,
droždí,
žloutek,
mléko,
sůl,
máslo,
cukr moučkový,
mouka hladká,
mouka polohrubá,
cukr vanilkový,
kůra citronová,
skořice
Komentáře (17)
Také jsem dnes pekl, podle velmi podobného rcp
JANA62:
Ta vychytávka je: 450 až 500ml mléka
Lepší je dát míň mouky než je psáno v rcp a "utopit mlynáře" a teprve pak přidat mouku, než to dělat opačně
...a na vlhkosti mouky, při pečení v malém, prakticky nezáleží. To jsou jen takové řeči...
...a aby nezůstávalo žádných zbytků, tak i tady stačí dát na kilo mouky 42g (1 kostka) čerstvého droždí
Jen se vám do toho trochu vmíchám
Opravdu je nejlepší taková typicky domácí, třeba ve dřevě a ne ty lesklé studené...
Koláče jsou moc pěkné, dělávám je a vím že jsou výborné