Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Makovec

Hodnocení receptu je 5,0 (54×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

lenka-m

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 40 min

55 min (15 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Fantastický makovec, který je hotový během pár minut. Maková buchta je výživná, sytá a velmi chutná. A mák je naše domácí superpotravina, kterou nám svět závidí. Hotový moučník můžete polít citrónovou polevou, která ho vystřelí do nebes.

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie23 069 kJ /
5 514 kcal
Bílkoviny128,11 g
Tuky209,37 g
Vláknina52,50 g
Cholesterol 548 mg
Sodík 695 mg
Sůl2,27 g
Sacharidy753,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve v míse smícháme všechny sypké suroviny, přidáme tekuté a opět vše smícháme a zpracujeme na těsto. Krok 2: Těsto rozprostřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Krok 3: Plech vložíme do předehřáté trouby a pečeme přibližně 40 minut na 180 °C. Tento čas je pouze orientační.

TIP: Recepty s mákem

Zveřejněno 12. 3. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Makovec

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Ovp

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Makovec

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Ovp

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (45)

Makovec byl krasně nadýchaný, pomerančová poleva namísto citrónové z nedostatku citrónů, super :-D

Dnes odskúšaný, výborný. Presne podľa môjho gusta :yes: nabudúce skúsim dať na vrch slivky. Mňam :-8

Dnes upečeno<3 děkuji za vidorecept jinak bych to nedal fakt super:yes:

Super recept, dala jsem máku jen 200g, který jsem koupila mletý v Lidlu, takže opravdu rychlovka.:yes:

Dobrý den,chci se zeptat jak dlouho nechat péct Makovec ?? :-)

"Vše smícháme a dáme péci. Plech vymazat a vysypat hrubou moukou."
Zajímavý postup, že:-O
Lukáš:
Záleží na tom, jak silnou máte vrstvu těsta:-) Někdy peču na plechu, jindy v chlebíčkové formě... Někdy stačí sledovat, až se těsto "pustí" stěn pekáče:yes:
No, zkuste zkusit špejli:-):-K

Právě ho peču a zatím vypadá super.

Možná?

Klára: jako neregistrované uživatelce se vám to nepovede:-8

:yes: je výborný posílám fotku

Super! Rychlé a chutné.

Můj první makovec a dopadl luxusně, na to,že jsem improvizovala... Bála jsem se toho jak čert kříže... :-D Rozhodla jsem se pro tento recept a zjistila jsem,že doma nemám 1/3 věcí... Tak jsem kypřicí prášek nahradila lžičkou sody, cukru jsem dala půlku množství bílého a půlku tmavého, máku jsem dala jen 1/2 množství, mléka jsem dala jen 400ml a přidala asi 2 lžíce bílého jogurtu. Bála jsem se co z toho vznikne a musím říct, že je vážně senzační :-D :yes:

pazderka83: Takže je to vlastně úplně jný recept :-O

Naprosto skvělí, jednoduchý a rychlí koláč.:yes::yes::yes:

Lucka: skvělý, rychlý.

Zkuste přidat 2-3 lžíce rybízové marmelády (moc nerozmíchat, aby zůstaly kousíčky) a je to bomba! :-p :-K

klara veverkova 29. 8. 2013 15:17
Nemužu si vybrat:-K

děkuji za recept,právě jsem ho dopekla,jen jsem si to udělala zdravě .)
cukr jsem použila třtinový a to jen 20dkg,ovšem na místo jednoho vanilkového jsem potom přidala dva.
tuku jsem použila jen polovinu,zbytek jsem nahradila panenským olivovým olejem.mouky jsem též použila polovic a zbytek jsem dosypala celozrnou moukou a vajíčko jsem dala jen jedno.bohatě stačí.
plech jsem vymazala taktéž kapkou olivového oleje a vysypala namísto mouky strouhaným kokosem.
je to vynikající,ne uplně nezdravé a jeden kousek se dá zblajznout i při dietce ;-):yes:

Slenderman 1. 6. 2013 13:06
:-/zkusím ale podle komentářů je to vynikající :-/

Anne Elroy 23. 2. 2013 19:49
dík za recept zrovna jím ten makovec je vynikající.:-p

Lucka T. 5. 2. 2013 15:39
Zrovna teď jsem ho dopekla, výborný !!! doporučuji

Absolutně skvělý makovec, stačí polovina cukru, přidat pár hrozinek a decku rumu :-) ;-)

:-pto je hodně good

pekarpecehousky 2. 6. 2012 09:43
udelal jsem to v dortové formě a peču to dýl.;-)

Pridávam ti fotku , ja som robila z nepomletého maku a je výborný:-p:yes:+1

Dnes jsem vyzkoušela Váš recept na makovec a opravdu výborně chutná:yes:Manžel nadšeně umlel mák a já jen umíchala těsto:-)No a pak jsme jsme si společně pochutnali...Monika

250 g mletého máku s cukrem se prodává pod zn. Oetker i v Albertu, holt nevhodné ale pro diabetiky ;-);-)

V Peny jsem viděla, že mák mají v pytlíku 250 gramů už pomletý, to je pak bleskovka

:-p:yes::yes:

:yes::-p mňam už se těšim až to zblajznu:yes:

VYBORNY OPRAVDU!!:yes:

receptík jsem zkoušela a ikdyž jsem tam dala o 80g méně máku, byl výborný :yes:

přidávám fotky a sedmý bod:yes: Makovec je skutečně moc dobrý!! Tímto děkuji za recept,akorát to mletí je namáhavé,opravdu tam přijde hodně máku..ale vyplatí se:-)

Martina:Dobrý den,jáky se tam používá ten rozpuštěný tuk. děkuji:-)

Načíst další komentáře (11)

Tématické fráze:
makovec, makovec recept, recept makovec, recept na makovec, recept na makovec na plech, recept na dobry makovec, recepty makovec, vyborny makovec recept, makovec na plech, recepty na makovec, makovec recepty, recepty na makovec na plech, vyborny makovec, top recepty makovec, vynikající makovec, jak upéct makovec, domácí makovec, dobrý makovec, makovec-recept, recepty-makovec

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr krupice, mák mletý, tuk, vejce, mléko, prášek do pečiva, cukr vanilkový, kůra citronová, tuk, mouka hrubá

Přidat fotografie receptu