Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 599 kJ / 1 338 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 173,21 g |
Tuky | 23,96 g |
Vláknina | 18,90 g |
Cholesterol | 360 mg |
Sodík | 525 mg |
Sůl | 1,20 g |
Sacharidy | 40,35 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrájíme na kostky, přidáme koření – 4 kuličky pepře, 4 kuličky nového koření, 2 snítky rozmarýnu, zakápneme olejem,promícháme a necháme přes noc odležet.
Krok 2: Na druhý den si pokrájíme všechny připravené cibule na drobné kostičky, vložíme je do větší nádoby,/ kterou je možné vložit do trouby/ a opečeme je na rozehřátém sádle pěkně dohněda.
Krok 3: Zasypeme je gulášovým kořením a do tohoto základu vložíme zprudka opéci naložené maso. Orestujeme jej pěkně ze všech stran, dokud maso nepustí všechnu šťávu.
Krok 4: Pak přidáme malý rajský protlak a stále mícháme. Když se maso zatáhne a pustí dostatečné množství šťávy, podlijeme ho červeným vínem a vložíme s nádobou do trouby na 180°C a necháme dusit pod pokličkou v troubě. Podle potřeby podléváme vodou.
Krok 5: Když je maso téměř měkké, vyndáme ho s nádobou zpět nahoru na varnou plochu.
Krok 6: Do guláše vložíme okapanou sterilovanou, na proužky pokrájenou, červenou kapii a podusíme ještě chvíli doměkka.
Krok 7: Nakonec přidáme do guláše šípkový džem (nebo marmeládu) a ještě krátce povaříme. Dochutíme solí a pepřem. Guláš je dost hustý, ale můžeme ho podle potřeby zahustit domácí chlebovou strouhankou. Hotový guláš na talíři posypeme nakrájenou zelenou petrželkou nebo zdobíme snítkou rozmarýnu. Podáváme s knedlíkem.
Zveřejněno 6. 2. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jelení guláš s červenou kapií a šípkovou chutí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wgqm
Moje poznámka
Jelení guláš s červenou kapií a šípkovou chutí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wgqm
Nejnovější recepty
Čekankový salát s ředkvičkami
Přidáno před 1 hodinou
Jahodovo-tvarohová zmrzlina
Přidáno před 16 hodinami
Vepřové s cibulovou omáčkou a paloučkovým knedlíkem (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 20 hodinami
Roláda s kopřivami
Přidáno před 20 hodinami
Brokolicové halušky s brynzou a opečenou uzeninou
Přidáno před 20 hodinami
Pletýnky s čokoládou a kávou
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jednoduché vynikající langoše
lunav1 před 9 minutami
Velikonoční nádivka z letáku Albert
radekfiala před 1 hodinou
Domácí kmínový chleba
MaKaDuHa před 6 hodinami
Kuřecí vývar
MaKaDuHa před 6 hodinami
Ovocné tvarohové knedlíky
Yennefer1 před 7 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Antonausprag před 13 hodinami
Bleskový kynutý mazanec
Konsel před 13 hodinami
Banánová bábovka
Monika146 před 13 hodinami
Valašské frgály
Mili5 před 14 hodinami
Boloňská omáčka
Sally.K51 před 15 hodinami
Tématické fráze:
srnčí guláš v troubě,
jelenní guláš,
jelení guláš,
jeleni gulas z trouby,
jeleni guláš v troubě,
gulas z jelena,
recept na jelení guláš,
klasický jelení guláš,
hovězí guláš s kapií,
jak naložit jelena,
jelení ořech,
dietní recept na jelena,
jak varit z jelena,
jelení recepty,
kančí guláš s kapii,
recept na jelení guláš s marmeládou,
hovezi gulas s kapiji,
jelení cibulář,
jelení guláš na pivě,
pokrmy z jeleního masa
Suroviny:
maso jelení,
pepř,
koření nové koření,
rozmarýn,
maso,
protlak rajčatový,
cibule,
koření gulášové,
víno červené,
sádlo,
pepř mletý,
sůl,
džem,
nať petrželová,
kapie sterilovaná,
strouhanka chlebová
Komentáře (14)