Piškotový řez s jahodovou pěnou
Bohatá sezóna jahod doslova vybízí k různému zpracování sladkých červených plodů. Pokud máte rádi řezy, s tímto receptem nešlápnete vedle. Jemný piškot doplní nadýchaná pěna, kterou připravíme z vyšlehaných šlehaček a kousků jahod.
Suroviny pro 1 plech
plech 30x20 cm
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 15 574 kJ / 3 722 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 77,42 g |
| Tuky | 282,78 g |
| Vláknina | 13,00 g |
| Cholesterol | 1,56 g |
| Sodík | 691 mg |
| Sůl | 2,32 g |
| Sacharidy | 210,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. V misce ušleháme žloutky, do kterých postupně přiléváme olej a přisypáváme cukr. Zašleháme.
Krok 2: Ve druhé misce ušleháme tuhý sníh z bílků. Sníh vmícháme ke žloutkové směsi a nakonec přidáme mouku s práškem do pečiva.
Krok 3: Těsto rovnoměrně vlijeme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech.
Krok 4: Pečeme v předehřáté troubě 10 minut při 170 °C. Upečený piškot necháme vychladnout.
Krok 5: Na jahodovou pěnu rozmixujeme očištěné a odstopkované jahody. Ve šlehači ušleháme smetanu ke šlehání a přidáme želatinu (připravenou dle návodu na sáčku).
Krok 6: K ušlehané smetaně postupně přidáme rozmixované jahody a osladíme cukrem dle chuti.
Krok 7: Pěnu natřeme na vychladlý korpus a dáme do lednice ztuhnout. Hotové řezy nakrájíme na kostky, ozdobíme kouskem jahody a lístkem meduňky.
Zveřejněno 6. 2. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Piškotový řez s jahodovou pěnou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mX9E
Moje poznámka
Piškotový řez s jahodovou pěnou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mX9E
Nejnovější recepty
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 7 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 12 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 20. 12. 2025 12:19:24
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 19 minutami
Bramborová roláda plněná mletým masem
BinaSa před 29 minutami
Ořechové řezy děda
nenutilova68 před 51 minutami
Domácí vánočka
Slaninova.L. před 53 minutami
Křupavé vafle se zmrzlinou
janakrejzarova před 1 hodinou
Sekaná pečeně
bobnak před 2 hodinami
Pařížské řezy jednoduché
Koffi před 3 hodinami
Zapečené těstoviny s mletým masem a žampiony
jindrastec před 3 hodinami
Přírodní řízek z krůtího masa
Rabio před 3 hodinami
Candát po vsetínsku
Mirrika před 3 hodinami
Tématické fráze:
dort s jahodovou pěnou,
moučník s jahodovou pěnou,
koláč s jahodovou pěnou,
zákusek s jahodovou pěnou,
jahodová pěna na dort,
kostky s jahodovou pěnou,
řez s jahodovou pěnou,
piškotové řezy s jahodami,
piškotový řez,
jahodove řezi,
jahodove rez z penou,
s jahodovou pěnou,
dort z jahodovou penou,
jahodove rezy,
piškotový řez na plechu,
jahodové řezy s tvarohem,
piškotový řez se smetanou na šlehání,
piškot na rezy,
jahodová pěna do moučníků recept,
piškot s jahodami
Suroviny:
vejce,
cukr moučkový,
mouka polohrubá,
olej,
kypřící prášek do pečiva,
jahody čerstvé,
smetana ke šlehání,
želatina,
cukr moučkový,
jahody,
meduňka,
tuk,
mouka hrubá
Komentáře (11)
Však to je také můj recept - ten samý, mám ho na více stránkách
Podrobnější popis se stejnými fotkami najdete - viz výše