Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

" Sušená" kachní prsa na salátu

Hodnocení receptu je 4,9 (35×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 571 kJ /
854 kcal
Bílkoviny0,54 g
Tuky0,33 g
Vláknina3,90 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 80,01 g
Sůl200,00 g
Sacharidy210,17 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kachní prso hodně opepříme, nesolíme. Krok 2: Do ploché misky vsypeme sůl s cukrem a nastrouhaným zázvorem, dobře vše promícháme a vložíme do směsi maso, kůží navrch, kterou také zasypeme směsí.
Zakryté necháme dva dny stát v lednici. Tekutina z masa zůstane v misce. Krok 3: Maso poté od směsi důkladně omyjeme, osušíme a kůži nakrájíme na kostičky. Ale to až za ty dva dny. Krok 4: Ledový salát natrháme do misky, smícháme s rukolou. Hrušku oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Krok 5: Na suché rozpálené pánvi opečeme zprudka kachní prso nejprve kůží dolů, aby pustila tuk a poté už pozvolna ze strany druhé. Neměli bychom ho péct moc dlouho, max 3-5 min. z každé strany. Krok 6: Poté maso vyjmeme a necháme zbavit přebytečného tuku na papírové utěrce. Krok 7: Do výpeku dáme krátce opéct hrušky a ořechy, vyjmeme a také necháme zbavit přebytečného tuku. Krok 8: Na stejné pánvi připravíme i karamelizovanou cibuli (viz. pozn.). Krok 9: Salát promícháme s olivovým olejem, octem a solí, naservírujeme na talíř, poklademe hruškami, karamelizovanou cibulí, ořechy a na tenké plátky nakrájenými kachními prsy.

Zveřejněno 1. 12. 2012

Poznámka autorky 1974andrea

Karamelizovaná cibule zde http://www.toprecepty.cz/recept/29189-hrusky-na-ka...

Takto upravená kachní prsa jsem viděla na Tv Paprika, salát k tomu jsem vymyslela.

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VnRv

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VnRv

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (47)

Ahoj, jaké maso krájíme na kostky, když na konci je psáno kachní prsa na plátky?

sobal: Na kostičky nakrájame len kožu, nie mäso samotné. ;-)

:-p:yes::yes: to je dokonalost sama:-K:-K

Dooga:
Mistrně zpracováno - uvařeno - naservírováno ;-)
Další příklad rčení ".. i muži mají své dny":-D:yes::yes::yes:

Dooga:Vašku, v tebe jsem věřila, že ty jako milovník kachních ňadérek, tenhle recept zkusíš. Jsem moc ráda a děkuju:-K

Bod už jsem dal dříve - takže teď po vyzkoušení můžu už jen chválit. Vynikající záležitost. Mohu vřele doporučit.:yes::-p

marienka:Ano, tak málo, ta prsa už jsou vlastně zbavená tekutiny, takže více méně stačí pouze opéct kůži. Jinak by nám maso ztvrdlo. Ještě v textu upravím, a děkuji za upozornění, že 3-5 minut z každé strany a péct pozvolna.;-)

:-O:yes:

marienka 7. 2. 2013 08:00
veľmi chutný recept, ale mám otázku. To sa pečie iba tak málo 3-5min?:yes:

medmic:Moc děkuju:-K, byla to opravdu nevšední lahůdka;-)

Tak tohle si opravdu plusko zaslouží :-8

1974andrea: musím si koupit to nebo ta kachní prsíčka, samotné je ale nikde nevidím, koukám, jezdím a nic, kachnu mám vcelku na svátky, ale chtěla bych jen ta prsa vyzkoušet podle Tebe:-K

Tímto způsobem jsem jednou "sušila" lososa....chutnalo mi to....kachní prsa miluju, tohle musí být prostě dobrota....včetně toho salátku....bodík letí, recept ukládám, z mrazák uvyndavám jedno mega prso (400g). Když už, tak už :-) :yes:

Jůůů:-*taková parádní dobrota:-p:-Ka tooolik hodin:-Ojůůů;-):-D

varilamyskakasicku:Ivčo, vždyť stačí tak málo, jenom to vyzkoušet;-) Díky

Andrej, toto bych chtěla jednou v životě zkusit podle Tebe, vypadá do krásně:-K;-):yes:

Tématické fráze:
salat s kachnimi prsy, salat z kachniho masa, kachní prsíčka podle, jak dlouho péct kachní prsa, salát s kachní prsíčka, kachni prsa se salatem, sušené kachní maso, kachní farma, kachní prsíčka salat, sučena kachni prsa, lahudkove kachni prsa, salát z kachních prsou, kachní prsa s rukolou, salát s kachním masem, sušené kachní maso recepty, kachní prsa, pikantni mega prsa recept, recepty sušené maso, kachní prsíčka na pánvi, salát s kachními

Suroviny:
prsa kachní, sůl mořská, cukr třtinový, zázvor, pepř drcený, hruška, salát ledový, pepř, rukola, ořechy vlašské, cibule karamelizovaná, olej olivový, ocet vinný bílý, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu