Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lepší koprovka

Hodnocení receptu je 5,0 (31×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Vlajda Vlajda

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 40 min

45 min (5 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Koprovou omáčku buď milujete, nebo nesnášíte. Pokud patříte do té první skupiny, která vůni kopru zbožňuje, tak je tento recept pro vás jak stvořený. Omáčku podáváme s houskovým knedlíkem a vařeným masem.

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 932 kJ /
940 kcal
Bílkoviny48,96 g
Tuky51,67 g
Vláknina2,70 g
Cholesterol 638 mg
Sodík 545 mg
Sůl1,17 g
Sacharidy68,35 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mléko dáme vařit s dvěma lžícemi kopru. Osolíme a přidáme trochu vývaru. Krok 2: Mouku rozkvedláme ve smetaně a vlijeme do vařícího mléka. Mouku necháme provařit za stálého míchání zhruba 20 minut. Za varu ochucujeme octem a cukrem, popřípadě solí. Krok 3: Do dochucené omáčky dáme zbytek kopru a ještě prohřejeme. Pro zjemnění přidáme v trochu mléce dvě rozkvedlané vejce a pak trochu másla. Krok 4: Omáčku podáváme s hovězím (nebo vepřovým) masem a houskovým knedlíkem, nebo s vajíčkem.

TIP: Oblíbené recepty na koprovou omáčku

Zveřejněno 3. 7. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lepší koprovka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OWE

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lepší koprovka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OWE

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (57)

Katka:
Nezdrcne;-)

ramona: tak to bych to Vaši koprovku chtěla jíst :-S kde jste viděla lít smetanu jako poslední, do kyselého prostředí omáčky?? Se vám trošku zdrcne :-!:-! Hodně úspěchu :no: Jinak k autorovi receptu super :yes:¨

ramona:promiň, ale nechápu tvou reakci. V dnešní době není ani ve vaření-pokud jsi nezaregistrovala-nic striktně předepsáno a existuje mnoho postupů k jednomu receptu. To neznamená, že je to špatně. Já třeba jsem zcela vynechala už před lety klasický bešamel, dělám to přesně takto, že rozkvedlám mouku ve smetaně a vleji do vařícího mléka a výsledek je vždy dobrý, zatím jsem byla za své výtvory spíše chválena. Takže trochu více tolerance!!!!!!!

Recept na vylepšenou koprovku ?Tak nevím co je na něm vylepšeného vše špatně,asi tady nikdo neumí vařit.Tak zásadně se vaří ve dvou hrncích v 1.bešamel tj. máslo,mouka,mléko povařit a dohladka vymíchávat ředit
2.rendlík =jen přejít (nevařit) varem bujon-vývar,cukr,sůl,ocet a jen jemné části kopru posekané a pomalu zamíchávat do sebe pak teprve smetanu neb šlehačku do horkého ...!:-p

Shirleinka 16. 7. 2013 12:25
Opravdu jednoduchý a hezký recept. Musím ho vyzkoušet, přítel koprovku miluje, tak děkuji za inspiraci :) A doufám, že se povede :)

smrkohlav 26. 5. 2013 12:56
udělal jsem ji a je vážne skvela rodina se olizovala a dnes ji de dělat maminka.
;-):-p:-D

nejlepsi koprovka ever

Byla výborná. Cukr nebyl potřeba a mouky bych taky dala méně. Jinak koprovka jak má být.:yes:

Andrzej: Protoze je to hezke a mile. V dnesnim svete je tvrdosti a strohosti dost, tak proc nepouzit obcas nejakou zdrobnelinku. :-K ahojky

Výborná:-! Jen té mouky je tam zbytečně moc:-// Jinak super:-K

Přesně tak,kopr až nakonec.Bobkový list do koprovky nepatří,patří do kulajdy.;-):-)Jinak dělám základ na koprovku z bešamelu,tak jako jiné bílé omáčky.Každý vaří jak je zvyklý.:-K

Hnusný je jedině Matějov.:-((

Vzhledem k tomu, že koprovku odmalička nejím a mám k ní odpor, tak mě tento recept vůbec nezaujal a je to hnusný :no::no: tedy pro mě :-D

medvěd 09::yes: Já také tak;-)

medvěd 09 20. 7. 2012 10:46
Promiňte,že Vám do toho fušuje chlap,ale já vařím od 20-ti let,tak už něco za 40 let taky vím.
Nevím,jak kdo,ale já kopr zásadně nevařím,protože mi varem vždy ztratí aroma a chuť.Dávám čerstvý do horké,téměř vařící omáčky,odstavím a nechám "vylouhovat" aroma.Je výborná.

Andrzej:Pijte na noc medun´kový čaj a hned pochopité,proč se pou
živájí slovíčka pro dobrou duševní náladu,snad ještě pamatujetě
z detstvi,že chlebíček a masíčko a pejskové a ptáčky prinašejí radost do života.Když svití Sluníčko se žije líp,než ve chmurné ddni.:-K:-K:-p

Načíst další komentáře (15)

Tématické fráze:
rychla a vyborna koprovka, koprovka z mléka, jak se vaří koprovka, koprovka podle polreicha, jak se dela koprovka, koprová omáčka z mléka, jednoduchá koprovka, domácí koprovka, rychla koprovka, koprovka bez mléka, výborná koprová omáčka, vynikající koprovka, koprová omáčka recept, recept koprová omáčka, koprova omacka od polreicha, nejlepší koprová omáčka, omáčky recepty, recepty omáčky, koprovk, jak se vaří koprová omáčka

Suroviny:
mléko, smetana sladká, mouka hladká, vývar masový, kopr, sůl, ocet, cukr, máslo, vejce

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu