Výborné kremrole
Upečte tuto klasickou dobrotu, kterou známe z cukráren. Výborné křupavé trubičky z máslového těsta plněné nadýchaným sněhovým krémem ozdobí váš sváteční stůl a potěší celou rodinu.
Suroviny pro 30 kusů
30kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 12 415 kJ / 2 967 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 42,86 g |
| Tuky | 186,28 g |
| Vláknina | 8,40 g |
| Cholesterol | 426 mg |
| Sodík | 831 mg |
| Sůl | 2,04 g |
| Sacharidy | 275,61 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ze všech surovin na tukové těsto připravíme na vále „bochánek“, který uložíme do chladničky.
Krok 2: Do mouky přidáme všechny přísady na moučné těsto a vypracujeme vláčné těsto. Rozválíme ho na obdélník, tukové těsto položíme na jednu polovinu a druhou půlkou moučného těsta ho překryjeme.
Krok 3: Takto vytvořený „balíček“ rozválíme na sílu asi 1 cm, složíme jako ubrousek třikrát na délku i na šířku. Dáme do chladna odpočinout na 1/2 hodiny. Tento úkon s překládáním a rozválením opakujeme celkem 4x.
Krok 4: Připravíme sníh. Do hrnce dáme vodu, na něj položíme misku a v páře šleháme bílky, dokud se nevytvoří hustý sníh.
Krok 5: Včas zapneme troubu na 180 °C.
Krok 6: Z hotového těsta vyválíme obdélník, který rádýlkem rozkrájíme na proužky silné asi 2-3 cm. Tyto proužky těsta natáčíme na trubičky na kremrole.
Krok 7: Kremrole klademe na plech a potřeme rozšlehaným žloutkem. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 15 minut.
Krok 8: Po upečení sundáme z formiček a vychladlé naplníme připraveným sněhem. Bohatě pocukrujeme.
Zveřejněno 5. 2. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Výborné kremrole
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VZK9
Moje poznámka
Výborné kremrole
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VZK9
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 14 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 15 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 15 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 17 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 20 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bezlepkové banánové muffiny
xfikejzova02 před 45 minutami
Domácí chléb II.
Penkapa před 1 hodinou
Bramboračka
danal před 2 hodinami
Dalmatské čufty
Ceesay před 10 hodinami
Vánoční karamelový likér
Miru63 před 13 hodinami
Švestkové kostky
Noumik před 14 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
[email protected] před 15 hodinami
Karamelový likér - latté
Merylas před 16 hodinami
Jablkový závin
Lucy27 před 17 hodinami
Tématické fráze:
nejlepší domácí kremrole,
nejlepší sníh do kremrolí,
ty nejlepší kremrole recept,
nejlepší kremrole,
kremrole recept,
těsto na kremrole,
kremrole videorecept,
recept nejlepsi kremrole,
domácí těsto na kremrole,
recept na kremrole,
nejlepší těsto na kremrole,
recept na domácí kremrole,
vyborne domaci kremrole,
domaci kremrole,
kremrole,
videorecept na domácí kremrole,
nejlepsi recept na kremrole,
recepty na kremrole videorecept,
jak točit kremrole,
úžasné kremrole
Suroviny:
mouka hladká,
tuk,
mouka hladká,
ocet,
voda,
žloutek,
sůl,
žloutek,
bílek,
cukr
Komentáře (9)