Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí s bylinkovou krustou ve smetanové omáčce

Hodnocení receptu je 4,8 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

aisha

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 205 kJ /
2 200 kcal
Bílkoviny259,66 g
Tuky99,15 g
Vláknina37,71 g
Cholesterol 767 mg
Sodík 1,17 g
Sůl2,75 g
Sacharidy51,15 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vsechny suroviny na bylinkovou smes rozmixujeme. Krok 2: Kureci prsa omyjeme, osusime, z obou stran osolime a opeprime a z vrchni strany potreme bylinkovou smesi. Nechame do druheho dne v chladu ulezet (ja jsem si hned do zapekaci nadoby vlozila platky masla, na ne polozila kureci prsa natrena bylinkovou smesi a prikryte soupla do lednice). Krok 3: Druhy den alespon 1 hodinu pred pecenim vyndame z lednice, aby maso ziskalo pokojovou teplotu, podlijeme asi 1 dcl vody a pri 200°C cca 35 minut peceme (prikryte). Pote jeste 35 minut odkryte dopekame. Krok 4: Na masle zpenime drobne nakrajenou cibuli, prihodime na hrube slzicky nastrouhany celer a mrkev a chvilku restujeme. Pote pridame nastrouhanou hrusku, podlijeme vodou, osolime a opeprime a pod poklickou dusime do mekka. Krok 5: Hotove maso vyjmeme z vypeku a prikryte udrzujeme teple. Krok 6: Vypek prilijeme k omacce a rozmixujeme do hladka. Krok 7: Zahustime pernikem a zjemnime smetanou. Krok 8: Nechame lehce prohrat. Dochutime soli, peprem a citronovou stavou.Podavame s ryzi, knedlikem nebo bramborem.

Zveřejněno 10. 2. 2013

Poznámka autorky aisha

inspirace na krustu: www.madlinakuchyne.blog.cz (upraveno)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AOLp

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AOLp

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Opět jsi nezklamala,presentace profíka a nejen presentace,musí to chutnat.:yes::yes:

:-K:-) ta omáčka musí být lahodná.. celé je to krásné:-K:-):yes:

Jak vidím název receptu bez diakritiky, tak se úplně bojím podívat, protože vím, že pak dostanu strašnej hlad :-D Úžasná prezentace :yes:

Marti je to krásné;-):yes: A ta omáčka s tou hruškou je zajímavá.

Moc vam, holky, dekuji za chvaliva slova...:-K:-K:-K

Aisho, krásný recept jako vždycky, pěkně naservírovaný a vyfocený-jsi hotový profík a jsem moc ráda, že si si Topíky kdysi našla a jsi tady se zajímavými recepty:-K Máš 4.bod:yes:

To může být dobré:-)

Tak toto vypadá báječně. Celer jsem dlouho nesnášela, ale už mu pomalu přicházím na chuť v podobě hranolek nebo pomletému s kuřecím masem jako karbanátek. V omáčce je ale taková prima směsice chutí, že by tam jeho chuť asi nepřečnívala:-) Chce to opravdu vyzkoušet také. Jinak jako vždy se na tvůj talíř s jídlem krásně kouká a doslova "jí" i očima:-):yes::yes:+

krásná dobrota a omáčka s hruštičkou...:-p:yes: to musí být fajnová mňamina:-p ty, aisho, když takhle vyvařuješ...manžel už se musí kutálet, ne?:-)) protože co jídlo, to dobrota a nedojez pak:-D

Parádní jídlíčko, nadherně naservírované a i ta rýže nemá chybičku:yes::-)

Tématické fráze:
bylinková krusta s kurecim masem, kuřecí prsa s bylinkovou krustou, kureci zavitky ve smetanove omacce, kuřecí prsa s bylinkovou krustou recept, s bylinkovou krustou, kureci s bylinkovou krustou, ryba s bylinkovou krustou, bylinková krusta, kurecí maso s krustou a parmazánem, bylinkova krusta k masu, kureci maso se smetanovou bylinkovou omackou, ryba s bylinkovu krustou, krutí prsa s bylinkovou omackou, bylinkové smetanova náplň, kuřecí maso s bylinkovou omáčkou, kureci v bylinkove kruste, bylinkova krusta na kureci prsa, kure s citronovou krustou, kuřecí prso s bylinkovou krustou, kure s bylinkovou krustou

Suroviny:
prsa kuřecí, petrželka hladkolistá, list celerové natě, česnek, ořechy piniové, pepř, olej olivový, celer, mrkev, hruška, cibule červená, smetana, perník strouhaný, šťáva citronová, máslo, sůl, pepř, máslo

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu