Rizoto s mletým masem
Tento rýžový pokrm je velmi rychlý a dobrý, navíc není suchý. Rýži stačí v zapékací misce promíchat s mletým masem, zeleninou a vodou a vše nechat péct. Jídlo podáváme posypané strouhaným sýrem.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 871 kJ / 2 120 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 99,75 g |
Tuky | 97,94 g |
Vláknina | 9,03 g |
Cholesterol | 332 mg |
Sodík | 222 mg |
Sůl | 0,48 g |
Sacharidy | 206,65 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do zapékací nádoby nasypeme rýži - neproplachujeme.
Krok 2: Do rýže přidáme zeleninu.
Krok 3: Dále přidáme oloupanou nakrájenou cibuli, papriku, pepř, sůl, mleté maso, sádlo a vše zalijeme 1/2 l teplé vody.
Krok 4: Vše promícháme. Troubu předehřejeme včas na 200 °C.
Krok 5: Zapékací nádobu vložíme do trouby a pečeme, po 25 minutách suroviny promícháme a vaříme, dokud rýže nezměkne. Dle potřeby podléváme vodou a promícháváme.
Krok 6: Na talíři sypeme sýrem.
Zveřejněno 16. 11. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rizoto s mletým masem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/q7AD
Moje poznámka
Rizoto s mletým masem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/q7AD
Nejnovější recepty
Plzeňský špíglák
Přidáno před 11 hodinami
Kaštanová polévka
Přidáno před 11 hodinami
Český kapr
Přidáno před 11 hodinami
Ryba v kapustovém kabátku
Přidáno před 11 hodinami
Čokoládové košíčky s pařížským krémem
Přidáno před 18 hodinami
Slaninové zavinuté balíčky na špejli
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Koprová omáčka podle pana Šroubka: Recept z roku 1926 s poctivým vývarem, žloutky a zakysanou smetanou
Tatarka podle ČSN musela obsahovat víno: Příprava je jednoduchá a výsledek zachutná víc než kupovaná omáčka
Gastro glosa: Předvánoční stres, desítky druhů cukroví a pořád nic není hotový? Milé ženy a mámy, děláme si to samy...
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cukeťák na plechu
MirkaMi před 1 minutou
Svíčková na smetaně
MirkaMi před 3 minutami
"Pískové" brambory - Patate sabbiose
barypb před 11 hodinami
Dýňová polévka s fazolemi
Macaag před 12 hodinami
Koupel hraběnky Báthory
Soropa před 12 hodinami
Hrášková polévka podle Pohlreicha
Javor před 13 hodinami
Buřty na pivě s kečupem
Lucie1001 před 14 hodinami
Patizonový krém s houbami
olgam před 14 hodinami
Pravý vepřový guláš
Martin87 před 18 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
Kdyzjehlad před 19 hodinami
Tématické fráze:
rizoto z mletého masa,
rizoto recept,
rizeto s mletým masem,
všechno co mám ráda recepty,
risoto s mletým masem,
ryzoto s mletym masem,
rizoto s mletým masem a houbami,
recepty s mletym masem,
ryzeto z mletého masa,
rizoto z mletého,
rizeto z mleteho masa,
ryzeto s mletým masem,
srbské rizoto z mletého masa,
rizoto s mleteho masa,
jak uvařit dobré rizoto,
recept na dobré rizoto,
rychle rizoto,
rizoto s z mletého masa,
jak se dela rizoto,
ryzoto z mleteho masa
Suroviny:
rýže,
zelenina sterilovaná,
cibule,
paprika sušená sladká,
pepř mletý,
sůl,
maso vepřové mleté,
sádlo,
sýr
Komentáře (31)