Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Šuhajdy maminky Aničky

Hodnocení receptu je 4,4 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Bez tohohle cukroví si leckdo neumí Vánoce ani představit. Řeč je o tradičních česko-slovenských nepečených šuhajdách. V papírových košíčcích se ukrývá různorodá náplň, v tomto případě ořechová, která je zalitá řádnou vrstvou čokoládové polevy.

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 443 kJ /
2 974 kcal
Bílkoviny30,74 g
Tuky205,10 g
Vláknina14,50 g
Cholesterol 321 mg
Sodík 21 mg
Sůl0,04 g
Sacharidy233,64 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na náplň umícháme ořechy, cukr, rum a spaříme troškou horkého mléka. Rozdělíme ji do papírových košíčků. Krok 2: Ve vodní lázni rozpustíme nakrájené čokoládové tyčinky, máslo a dobře promícháme s cukrem a kakaem. Krok 3: Touto čokoládou zalijeme ořechovou náplň v košíčcích, chceme-li, přizdobíme a necháme vychladnout.

TIP: Rady a tipy k využití nejedlých košíčků

Zveřejněno 3. 1. 2012

Poznámka autorky cathleen

Recept mám od maminky mé kamarádky, šuhajdy takhle děláme už roky - patří u nás k nejoblíbenějšímu cukroví.

Podobné tu máme už párkrát (přidávám do Podobných receptů), ale vždy se - hlavně v "čokoládě" - od receptu maminky Aničky dost liší.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šuhajdy maminky Aničky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gQzk

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šuhajdy maminky Aničky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gQzk

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Herta::-Kto sme volakedy robievali s mamou a ta to ma od svojej mamy-mojej babky...dakujem za námet na buduci rok to spravim

Ja ich tiež robím, ale namiesto orechov dávam do nich čierne ríbezle.
:-DRíbezle po obratí odstopkujem, umyjem a nechám odkvapkať, po vrstvách ich preložím kryštálovým cukrom a nechám stáť do konca novembra v špajzi. Potom ich zalejem vodkou (1/2 litra na jeden sedemdecový pohár a nechám dva týždne postáť. Potom ich precedím. Scedené ríbezle použijem v šohajdách a precedený likér je super. Ten po troške (denné za malý štamperlík) popíjame cez vianoce ako aperitív. Tento repect mám od svojho strýka a jeho manželky.

Tak dneska jsem vyzkoušela,je to jednoduché a dobré. Příště jen akorát dám do čokolády méně cukru, na mě to bylo trošku víc sladké. :yes::-)

Vypadá to úžasně. Určitě vyzkouším. Ty ořechy mají být na prach nebo stačí rozsekat v mixéru? Nemám totiž mlýnek na ořechy. :yes:

Moc príma šuhajdy:-p+6:yes:Řekla bych,že ten překrásný andílek je háčkovaný-řetízkové oka,krátký a dlouhý sloupek a po zhotovení naškrobený:-)Je opravdu nádherný:-K:yes:

Majdula, rebeka: holky :-8 andělíčka jsem dostala od své virtuální kamarádky Daniely...nevím, jakou technikou je dělaný, ale líbí se mi tak moc, že jsem ho chtěla mít na fotce s cukrovím pro zdůraznění vánoc;-)

Šuhajky super ;-) ale ten andílek!!!!Nádherný! To je vlastní práce? Je to technika rišelijé?-nevím jak se to píše :-)Nechtěla bys ho dát do Topkoníčka ?:-K

hezulinké:-K ale ten andělíček je překrásný:-K:-K:-K:yes:

Cathleen, já to sladké nemusím, to víš, ale taťulda by se pěkně namlsal, má to rád a ledové kaštany zejména;-):-p Dávám ti 2.bod:yes:

Ledové kaštany jsou na polevu super :-p

Tématické fráze:
suhajdy z ledových kaštanu, ořechové šuhajdy, háčkovaný andělíček postup, háčkovaní andělíčci postup, suhajdy, rajče net, rajče net háčkování, háčkovaný andělíček, suhajdy recept, šuhajky, šohajky z ledových kaštanů, háčkovaní andílci, šuhajdy z kaštanů, háčkovaní andělíčci, rajče net háčkovaní andílci, rajče net fotky 2015, jednoduché šuhajdy, háčkovaný andílek, dobré šuhajdy, rajče háčkování

Suroviny:
ořechy strouhané, cukr moučkový, rum, mléko, tyčinka ledové kaštany, máslo, kakao, cukr moučkový

Přidat fotografie receptu