Výborný piškotový korpus na dorty
Piškotové korpusy jsou základem mnoha dortů. Tento výborný recept na korpus je jednoduchý, spolehlivý a zvládnou ho i ti, kteří nemají velké zkušenosti s pečením. Z takového dortu budou mít radost všichni obdarovaní.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 240 kJ / 2 925 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 54,72 g |
Tuky | 142,24 g |
Vláknina | 6,00 g |
Cholesterol | 1,04 g |
Sodík | 463 mg |
Sůl | 1,32 g |
Sacharidy | 353,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Žloutky oddělíme od bílků. Žloutky vyšleháme s cukrem do husté pěny.
Krok 2: Přidáme olej, vodu, mouku smíchanou s práškem do pečiva.
Krok 3: Z bílků vyšleháme tuhý sníh, který lehce vmícháme do těsta.
Krok 4: Dortovou formu vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou.
Krok 5: Těsto nalijeme do formy a upečeme při 170 °C.
Zveřejněno 11. 1. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Výborný piškotový korpus na dorty
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lxl6
Moje poznámka
Výborný piškotový korpus na dorty
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lxl6
Nejnovější recepty
Dýňové cupcakes s krémem z mascarpone
Přidáno před 34 minutami
Salát s čočkou, červenou řepou a kozím sýrem
Přidáno před 4 hodinami
Pomazánka z červené řepy s jablkem
Přidáno před 5 hodinami
Plněný bramborový knedlík z pánve
Přidáno před 19 hodinami
Plněné cukety s bouchaným bramborem
Přidáno před 20 hodinami
Smažená bedla v kukuřičné strouhance
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Čeští a moravští vinaři bodovali v Německu. Z klání Mundus Vini letos přivezli 16 medailí, nejúspěšnější byla společnost Bohemia Sekt
Jakou mouku dát do kynutých buchet: Cukrář Maršálek radí, která je nejlepší a proč je někdy nutné přidat do těsta tekutinu
Oblíbený rybí salát podle ČSN: Vařené filé dodá jemnou chuť, zelenina s majonézou zase svěžest
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Budějická zelnice
TondaJ před 25 minutami
Špenát II.
boxerka69 před 49 minutami
Pečené sýrové bramboráčky
Janicax před 2 hodinami
Houbová polévka na másle se zeleninou
Bibi11 před 3 hodinami
Tymiánový sirup proti kašli
Wikki před 3 hodinami
Blesková polévka s vaječnou jíškou
masmej před 5 hodinami
Jablečná buchta
Lisa444 před 20 hodinami
Ořechová bábovka
ladunkaaa před 22 hodinami
Obrácený jablkový koláč s krémem
martimud před 23 hodinami
Tématické fráze:
piškotový dort,
piškot na dort,
nejlepší dortový korpus,
těsto na dortový korpus,
piškotový dort recept,
recept na piskotovy dort,
korpus,
korpus recept,
recept na korpus,
piškotové těsto dort,
nejlepsi piskot na dort,
jednoduchý korpus na dort,
recept na dort,
piskotovy dortový korpus hrnickovy,
hrnkový recept na dortový korpus,
testo na dort,
piškot na dort recept,
piškotové dorty,
nejlepší recept na dortový korpus,
výborné krémy do dortů
Suroviny:
mouka polohrubá,
cukr moučkový,
olej,
vejce,
voda,
prášek do pečiva,
máslo,
mouka hrubá
Komentáře (132)