Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 001 kJ / 478 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 30,77 g |
Tuky | 37,59 g |
Vláknina | 0,98 g |
Cholesterol | 366 mg |
Sodík | 2,10 g |
Sůl | 5,21 g |
Sacharidy | 4,13 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z žampionů odstarníme nožičky, případně klobouky oloupeme. Osolíme a opečeme na pánvi s olejem pěkně dozlatova.
Krok 2: Vyjmeme a na stejnou pánev dáme zesklovatět najemno nakrájenou šalotku, po chvili česnek a vhodíme špenátové listy. Necháme zavadnout a osolíme.
Krok 3: Trochu nivy si nahrubo nastrouháme, dáme do kloboučků a zbytek kloboučků vyplníme špenátem, upěchujeme.
Krok 4: Z listového těsta si vyválíme tenký plát, vykrojíme dvě kolečka o trochu větší než klobouky hub a druhé dvě ještě o něco větší, abychom jím klobouky překryli a mohli kolem upevnit.
Krok 5: Kolečko pod klobouk si přeneseme na papír, potřeme rozšlehaným vajíčkem, položíme na něj klobouček špenátem dolů a na klobouk shora dáme ještě plátek sýru.
Krok 6: Druhé kolečko také pomažeme vejcem a pomazanou stranou překryjeme klobouk, urovnáme a dole vidličkou oba okraje spojíme.
Krok 7: Celé pomažeme vejcem a posypeme tymiánem.
Krok 8: Vložíme do trouby rozpálené na 180 - 200C a pečeme dozlatova.
Zveřejněno 28. 2. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Žampiony " Wellington"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pVxp
Moje poznámka
Žampiony " Wellington"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pVxp
Nejnovější recepty
Těstovinový salát s lososem a olivami
Přidáno před 3 hodinami
Bábovičky z dětské krupičky
Přidáno před 3 hodinami
Placičky ze salátu s vejcem
Přidáno před 3 hodinami
Jarní bramborový salát s ředkvičkami a koprem
Přidáno před 5 hodinami
Polský mazurek
Přidáno před 6 hodinami
Pomazánka z medvědího česneku
Přidáno před 7 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tvarohová pomazánka se šunkou a vejci
adelaku před 1 hodinou
Hovězí po burgundsku - Boeuf Bourguignonne podle Julii Child
Zuzkamo před 2 hodinami
Čočková polévka z červené čočky trochu jinak
Bubik001 před 2 hodinami
Jablkový perník
vera64 před 3 hodinami
Nakládané ředkvičky
Capri1412 před 3 hodinami
Pečené vepřové koleno
Kveta58 před 3 hodinami
Rychlá buchta s tvarohem a povidly - chuť jako hanácké koláče
VeraPra před 3 hodinami
Banánové vafle
PetrZappa před 3 hodinami
Kaše z ovesných vloček
PetrZappa před 3 hodinami
Tématické fráze:
žampion,
hnědé žampiony recepty,
hnědé žampiony,
žampiony nejlepší recept,
žampion hnědý,
hnědé žampiony recept,
velinktn,
co jsou hnědé žampiony,
panenka wellington se špenátem,
žampiony hnědé,
hnědý žampion,
panenka velinktn,
velké žampiony,
vepřová panenka velington,
žampion hnědý recept,
veprova panenka velinktn,
nejlepší recepty z žampionů,
žampiony welington,
žampiony recepty,
zampiony recept
Suroviny:
žampióny,
špenát baby,
sýr niva,
cibule šalotka,
česnek,
tymián čerstvý,
těsto listové,
vejce,
sůl,
olej
Komentáře (35)