Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 639 kJ / 1 109 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 91,09 g |
| Tuky | 69,42 g |
| Vláknina | 1,20 g |
| Cholesterol | 798 mg |
| Sodík | 4,92 g |
| Sůl | 11,82 g |
| Sacharidy | 29,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Květák naskládáme do zapékací misky a posypeme na kostičky nakrájeným uzeným masem.
Krok 2: Lžíci másla rozpustíme na pánvi, zasypeme moukou a usmažíme světlou jíšku, kterou zalijeme mlékem a vyšleháme do hladka a asi 5 minut vaříme. Pak přidáme nastrouhanou nivu, muškátový oříšek, petrželku a necháme rozpustit sýr.
Krok 3: Odstavíme, vmícháme 2 vejce a vše nalijeme na květák s masem. Solíme podle slanosti nivy. Posypeme strouhankou, poklademe pár plátky másla a zapečeme do růžova.
Zveřejněno 30. 11. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Květák zapečený s uzeným a nivovým bešamelem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qMkR
Moje poznámka
Květák zapečený s uzeným a nivovým bešamelem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qMkR
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 11 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 12 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 12 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 14 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 16 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dalmatské čufty
Ceesay před 7 hodinami
Vánoční karamelový likér
Miru63 před 10 hodinami
Švestkové kostky
Noumik před 11 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
[email protected] před 12 hodinami
Karamelový likér - latté
Merylas před 13 hodinami
Jablkový závin
Lucy27 před 14 hodinami
Maminčina vánoční rybí polévka
slunicko.rk před 15 hodinami
Moji utopenci
marky79 před 16 hodinami
Pudinkové cukroví
adela. před 16 hodinami
Tématické fráze:
zapečený květák s uzeným masem,
zapečený květák s bešamelem,
jak uchovat květák,
zapečený květák,
květák recepty,
recepty z květáku,
květák zapečený s bešamelem,
zapečený květák recepty,
kvetak s uzenym,
zapekany kvetak s uzenym,
květák s bešamelem,
zapékaný květák s uzeným masem,
květák s uzeným masem,
zapečený květák s bramborama a uzeninou,
zapékaný květák s bešamelem,
recept z květáku,
recept na květák,
zapečený květák s mletým masem, šunkou a sýrem,
zapeceny kvetak s uzenym masem a syrem,
zapečený květák s mletým masem a bešamelem
Suroviny:
květák,
maso uzené,
sýr niva,
máslo,
mouka hladká,
vejce,
mléko,
ořech muškátový,
sůl,
strouhanka,
petrželka zelená
Komentáře (15)
Podle těchto krásných fotek