Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Špaldový ovocný koláč

Hodnocení receptu je 4,5 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

suslajda suslajda

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 20 min bez doby kynutí

50 min (30 min příprava + 20 min tepelná úprava, bez doby kynutí)

Špaldový koláč s čerstvým ovocem, posypaný křupavou drobenkou, která příjemně chutná po mandlích, zpříjemní každé letní posezení u kafe. Koláč si můžete vychutnat i v zimě, kdy můžete použít ovoce mražené.

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie23 438 kJ /
5 602 kcal
Bílkoviny184,65 g
Tuky213,86 g
Vláknina74,48 g
Cholesterol 1,04 g
Sodík 2,06 g
Sůl4,60 g
Sacharidy697,43 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vlažné mléko, med a rozdrobené droždí promícháme. Na teplém místě necháme vzejít kvásek. Krok 2: Plech vyložíme pečicím papírem. Včas předehřejeme troubu na 200 °C. Krok 3: V míse robotu smícháme všechny sypké ingredience. Krok 4: Přidáme žloutky, máslo, sádlo, citronovou šťávu i kůru, podmáslí a kvásek. Necháme robot pracovat, jakmile se těsto přestane lepit na hák, je připraveno ke kynutí. Krok 5: Tvaroh smícháme s cukrem, vanilkovým cukrem, pudinkovým práškem a žloutkem. Krok 6: Drobenku vytvoříme z hrubé mouky, másla, cukru krupice a mandlových lupínků mnutím prsty. Krok 7: Vykynuté těsto rozválíme na placku a dáme na plech. Potřeme tvarohovou náplní, poklademe ovocem, posypeme žmolenkou a dáme péct. Krok 8: Pečeme na 200 °C zhruba 15-20 minut. Řídíme se dle zkušeností s vlastní troubou.

TIP: Jak na ovocný koláč s drobenkou?

Zveřejněno 2. 3. 2013

Poznámka autorky suslajda

Zbylo mi trochu těsta tak jsem dala do koláčové formy potřela pomerančovou marmeládou a posypala mandlemi.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špaldový ovocný koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WBYQ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špaldový ovocný koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WBYQ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Malinovy kolac jsem pred chvili vytahla z trouby a i ochutnala, testo je vyborne, vlacne a krupave. Pokud bude kolac tak vytecne chutnat i zitra, hodnotim recept jako velmi zdarily ;-)

No to je nádhera, u nás by moc chutnal :yes::yes::-K:-p:-p

úžasné:-D takové koláče miluje celá naše rodina :-p

ten teda je:yes::yes::yes::-K;-):-)

pěkné foto, jistě dobré:yes:

Ze špaldové mouky peču moc ráda, dělám velmi podobně, ale ne kynuté.Zkusím podle tebe, když už se mi tu slibuje, že okan budou vyčištěná, tak za odměnu a s borůvkama ;-):-p:yes:

OndriisekxD 2. 3. 2013 15:07
Mňam, to vypadá výborně zkusím si to udělat :-):-)

Jo:yes::yes: tak tento koláč bude chutnat i u nás:yes::-D:-D

:-O:-O:-O to mi nějak uniklo :yes::yes:vypadá to božsky :yes::yes:

Jéj, to vypadá moc dobře!:yes::yes:+1

Jéééé, to vypadá úžasně, myslím, že už vím, co bude příště za koláč...musím ho vyzkoušet:-)

ÓÓÓ, Bože, dokonalost sama:-8 Asi se pozvu na návštěvu:-)

Tématické fráze:
špaldový koláč, špaldový koláč s ovocem, koláč ze špaldové mouky, ovocny kolac, špaldový koláč recept, kynutý koláč ze špaldové mouky, recept na špaldový koláč, borůvkový koláč ze špaldové mouky, koláče ze špaldové mouky, špaldový kynutý koláč, koláč ze špaldy, špaldový koláč tvarohový, kynuty spaldovy kolac, špaldové koláče, spaldový moucnik, kolac s ovocem, koláč ze špaldové mouky s ovocem, kolac se spaldove mouky, kolac s ovocem ze špaldové mouky, špaldův řez

Suroviny:
mouka špaldová hrubá, podmáslí, žloutek, sůl, cukr, cukr vanilkový, sádlo, máslo, šťáva citronová, mléko, med, droždí čerstvé, tvaroh, cukr, pudink vanilkový, žloutek, cukr vanilkový, jahody, borůvky, mouka hrubá, máslo, cukr krupice, lupínky mandlové

Přidat fotografie receptu